Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύμβαση για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης του «Φοίνικα»

Φοίνικας
27 Μαρτίου 2023 / 16:48

Σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας συμβασιοποίησε την εκπόνηση των υποστηρικτικών μελετών, που απαιτήθηκαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για την αποκατάσταση του θεάτρου Φοίνικας.

Η εκπόνηση των συγκεκριμένων μελετών γίνεται μέσω της ΜΟΔ, και σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση, αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο.

Οι επιπλέον μελέτες επιβλήθηκαν από το ΚΑΣ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης. Σημειώνεται ότι η πρώτη διαδικασία ανάθεσης των επιπλέον μελετών είχε κηρυχθεί άγονη ενώ τελεσφόρησε η δεύτερη κατά σειρά.

Οι υποστηρικτικές μελέτες αφορούν σε γεωφυσική μελέτη, μελέτη αρχιτεκτονικής τεκμηρίωσης και μελέτη στατικής επάρκειας, με παράλληλη ενσωμάτωση των παρατηρήσεων του ΚΑΣ.

Σε δήλωση της, η Δήμαρχος  Μερόπη Υδραίου αναφέρει:   
«Μεθοδικά, συγκροτημένα και χωρίς πολλά λόγια θα κλείσουμε οριστικά μια πληγή από το παρελθόν. Δεν αφήσαμε στην τύχη του το ζήτημα του θεάτρου Φοίνικας.
Μετά την έγκριση από το ΚΑΣ, πραγματοποιούμε την εκπόνηση των υποστηρικτικών μελετών που αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις προκειμένου να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα στη δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του Θεάτρου του Φοίνικα.»

Εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ της "Ε" από 13-10-22