Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φλεβάρης αγώνας μπάσκετ σε ανοικτό γήπεδο… μόνο στην Κέρκυρα

ΜΠΑΣΚΕΤ
08 Φεβρουαρίου 2023 / 16:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είμαστε λίγους μήνες πριν τις εκλογές της Τοπικής αυτοδιοίκησης και η Νότια Κέρκυρα, όπως και η Βόρεια είναι αφημένες στην τύχη τους σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είμαστε λίγους μήνες πριν τις εκλογές της Τοπικής αυτοδιοίκησης και η Νότια Κέρκυρα, όπως και η Βόρεια είναι αφημένες στην τύχη τους σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές. Το ότι τουλάχιστον 20 χρόνια πριν θα έπρεπε να είχαν κλειστά γυμναστήρια είναι το αυτονόητο, αλλά για την Κέρκυρα αυτονόητη είναι η ανικανότητα αυτών που τάζουν, ψηφίζονται εκλέγονται και την επομένη ξεχνάνε.

Την Κυριακή 5 Φλεβάρη στο Νεοχώρι της Λευκίμμης στο ανοικτό γήπεδο, με πολύ χαμηλή θερμοκρασία, έγινε επίσημος αγώνας μπάσκετ ακαδημιών Πήγασος Ν. Κέρκυρας-Φαίακας, με συμμετοχή παιδιών γυμνασίου. Δυσάρεστο  το 2023 στην Κέρκυρα του Πολιτισμού κι του Αθλητισμού να παίζουν κάτω από τέτοιες συνθήκες, απαράδεκτο δε να υπάρχουν χρήματα για κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά τίποτε να μην γίνεται. Και στο Βορρά έχουμε το ίδιο πρόβλημα, απλά εκεί ακυρώθηκε η δημοπρασία λόγω λαθών στην προκήρυξη.

Θα πρέπει όντως να βγάλουμε το καπέλο και στα παιδιά που αγωνίστηκαν, στους ανθρώπους του Πήγασου που με ένα ανοικτό γήπεδο έχουν πάνω από 100 παιδιά στον αθλητισμό και του Φαίακα επίσης που δέχθηκε και πήγε να αγωνιστεί, αφού και ο ίδιος το ανοικτό γήπεδο  στις Κουλίνες είναι ο χώρος προετοιμασίας και προπόνησης των Ακαδημιών. Είναι χαρακτηριστικές οι ανακοινώσεις των ομάδων.

 

Η ανακοίνωση του Πήγασου

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα σήμερα και εμείς δώσαμε αγώνα για το πρωτάθλημα Παμπαίδων στο ανοικτό μας γήπεδο στο Νεοχώρι με αντίπαλο τον Φαίακα, ο οποίος επικράτησε με 22-49. Συγχαρητήρια στα παιδιά και των 2 ομάδων για την προσπάθεια παρά την πολύ χαμηλή θερμοκρασία και τον ψυχρό αέρα. Ευτυχώς, είχαμε ηλιοφάνεια αλλιώς δε θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας.

Πριν τον αγώνα έδωσαν μια διαφορετική νότα οι μαζορέτες του Χορευτικού Ομίλου Περιβολίου παρουσιάζοντας το πρόγραμμά τους παρά το δριμύ ψύχος. Τουλάχιστον οι ευχαριστίες μας είναι θερμές και ελπίζουμε να τις φιλοξενήσουμε ξανά σε καλύτερες συνθήκες.

 

Η ανακοίνωση του Φαίακα

Στον αγώνα για το πρωτάθλημα Παμπαίδων στο ανοικτό γήπεδο στο Νεοχώρι με αντίπαλο τον Πήγασο τα παιδιά μας επικράτησαν με 49-22 και έδειξαν μεγάλη βελτίωση και ότι δεν πάει χαμένος ο κόπος τους στις προπονήσεις που συμμετάσχουν.

Συγχαρητήρια και στον προπονητή τους κο Αντρέ Λέβινκγστον για την τρομερή δουλειά που κάνει.  Συγχαρητήρια στα παιδιά και των 2 ομάδων για την προσπάθεια παρά την πολύ χαμηλή θερμοκρασία και τον ψυχρό αέρα. Ευτυχώς, είχαμε ηλιοφάνεια αλλιώς δε θα μπορούσε να διεξαχθεί ο αγώνας. Ευχαριστούμε την ομάδα του Πήγασου για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια