Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Μπαλού και Μ. Χαραλάμπους δήλωσαν στήριξη στην απεργία των ναυτεργατών

ΚΚΕ
08 Φεβρουαρίου 2023 / 14:15

Επίσκεψη στους χώρους εργασίας και συζήτηση για τα αιτήματα των εργαζομένων

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού και τη Μυρσίνη Χαραλάμπους, υποψήφιες Βουλευτές Κέρκυρας, πραγματοποίησε περιοδεία, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, σε πλοία και στους χώρους εργασίας του ΟΛΚΕ και του Τελωνείου.

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στους χώρους του λιμανιού, εκφράζοντας έτσι τη στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών.

Στους καταπέλτες και στους χώρους των πλοίων και συγκεκριμένα στο Corfu Spirit, Ελένη, Αγία Θεοδώρα, Άνω χώρα ΙΙ και Ερμής έγινε πλούσια συζήτηση, στην οποία αναδείχτηκε από τους εργαζόμενους, η δραματική μείωση θέσεων εργασίας,  η συνεχής πολύμηνη και πολύωρη εργασία χωρίς ξεκούραση, η δυσκολία να τα «φέρουν βόλτα» κάθε μήνα, λόγω της ακρίβειας και των καθηλωμένων μισθών, η αντιναυτεργατική νομοθεσία, αλλά και ζητήματα  ασφάλειας των επιβατών.

Οι ναυτεργάτες εκφράσανε την αποφασιστικότητά τους να δώσουν την απεργιακή μάχη, έχοντας ξεκάθαρο ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος για δουλειά με δικαιώματα απέναντι στις εφοπλιστικές ενώσεις που αρνούνται να διαπραγματευτούν
Καταδίκασαν κάθε προσπάθεια υπονόμευσης του αγώνα τους με εκβιαστικά διλήμματα, που ενισχύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και ρίχνουν νερό στο μύλο των εφοπλιστών.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις και τον αγώνα  των κομμουνιστών εντός και εκτός βουλής για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να ικανοποιούν ουσιαστικά τα αιτήματα των εργαζομένων, για την κατάργηση της αντιναυτεργατικής νομοθεσίας, για τον εμπαιγμό της λεγόμενης εθελοντικής φορολογίας των εφοπλιστών  σε αντιπαράθεση με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.



Συνολικά, οι ναυτεργάτες αντιμετωπίζουν τη σχεδιασμένη ολομέτωπη επίθεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεων. Κοινός παρονομαστής της πολιτικής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι η διαχρονική στήριξη των εφοπλιστικών συμφερόντων. Κάθε κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη και όλοι μαζί υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.
Ανέδειξαν επίσης, την αξία του αγώνα των ναυτεργατών που μεταφέρει μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, για όλους τους κλάδους.

Η περιοδεία και η συζήτηση συνεχίστηκε με εργαζόμενους στα γραφεία του ΟΛΚΕ και του Τελωνείου.

Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους, του βιοτικού επιπέδου και εισοδήματός τους, για αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, και να εκφράσουν την εκτίμησή τους στο ΚΚΕ, και με την ψήφο τους στις εκλογές.