Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απάντηση Μπιάγκη στο ΚΚΕ για την απεργία των ναυτεργατών στις 8-9 Φεβρουαρίου

Δημήτρης Μπιάγκης
07 Φεβρουαρίου 2023 / 16:04

«Κάποιοι επιλέγουν το κομματικό τους κοινό από την ίδια την κοινωνία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απάντηση στην αιχμηρή ανακοίνωση του ΚΚΕ δημοσιεύει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης:
 
«Η πρωτοβουλία μας για τη μετάθεση της απεργιακής κινητοποίησης του Σωματείου των Ναυτεργατών της Κέρκυρας για «κάποιους» θεωρήθηκε ως προσπάθεια αποτροπής των δίκαιων διεκδικήσεών τους σε μια προεκλογικού τύπου επίθεση.

Για κάποιους αθεράπευτα προσκολλημένους ακόμα στο «κεφάλαιο» του κομματικού κοινού, η ίδια η κοινωνία και οι ανάγκες της θέτονται δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα, καθώς προτάσσονται οι κομματικές επιταγές.

Όταν το συνδικαλιστικό κίνημα εναντιώθηκε με τα συμφέροντα της ίδιας της κοινωνίας δεν είχε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Η αποδοχή της πρωτοβουλίας μας από την κερκυραϊκή κοινωνία μιλά από μόνη της. Η αγωνία των πολιτών για το ενδεχόμενο του ολικού αποκλεισμού του νησιού, είναι η καλύτερη απάντηση σ’ όσα κάποιοι μας προσάπτουν.

Συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τις διεκδικήσεις των ναυτικών μας που εμπεριέχονται στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει, βλέποντας παράλληλα και την αναγκαιότητα για μετάθεσή της για την περιοχή μας, προκειμένου να μην νιώσουν αποκλεισμένοι οι συντοπίτες μας. Κατά τα λοιπά, ένα είναι σίγουρο, ότι τις ουσιαστικές απαντήσεις τις δίνει κάθε φορά η ίδια η κοινωνία και κανείς άλλος».