Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνο με σκάφος του λιμενικού θα καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες κατά τη 48ωρη απεργία των ναυτεργατών

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
07 Φεβρουαρίου 2023 / 11:58

Αύριο Τετάρτη θα εκτελεστεί κανονικά μόνο το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα με το πλοίο Άνω Χώρα II της KerkyraLines στις 6 το πρωί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με σκάφος του λιμενικού Κέρκυρας θα εξυπηρετούνται μόνο οι διακομιδές των ασθενών προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΠΝΟ στις 8 και 9 Φεβρουαρίου και στην οποία συμμετέχουν οι ναυτεργάτες της Κέρκυρας.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία από την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 από ώρα 06:01, έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 06:00. 

Δρομολόγια εκτάκτου ανάγκης δεν προβλέπονται και τυχόν περιστατικά ασθενών που χρίζουν διακομιδής στην απέναντι ηπειρωτική χώρα θα γίνονται με σκάφος του λιμενικού μόνο από το λιμάνι της Κέρκυρας. 

Ένα δρομολόγιο μόνο

Αύριο Τετάρτη πάντως, ένα λεπτό πριν την κήρυξη της απεργίας, θα εκτελεστεί κανονικά μόνο το δρομολόγιο Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα με το πλοίο Άνω Χώρα ΙΙ της KerkyraLines στις 6 το πρωί. 


Και από αέρος

Στο μεταξύ η Κέρκυρα θα παραμείνει αποκλεισμένη και από αέρος, καθώς το «Ι. Καποδίστριας» αναστέλλει για δεύτερη φορά τη λειτουργία του, λόγω των προγραμματισμένων εργασιών που εκτελεί η Fraport για την πλήρη αναδιαμόρφωση του διαδρόμου του αεροδρομίου.

Ειδικότερα πτήσεις δεν θα πραγματοποιούνται από τις 8-22 Φεβρουαρίου και εφόσον απαιτηθεί θα γίνονται κατά την περίοδο αυτή μόνο αεροδιακομιδές από ασθενοφόρα ελικόπτερα. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ