Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη της Δημάρχου στο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

ΚΗΦΗ
02 Φεβρουαρίου 2023 / 15:58

Σήμερα το ΚΗΦΗ εξυπηρετεί 16 ωφελούμενους

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ) Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στις Αλυκές Ποταμού επισκέφθηκε σήμερα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου.

Η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους αλλά και τους ηλικιωμένους ωφελούμενους οι οποίοι περνούν στο Κέντρο τις ώρες τους δημιουργικά και με συντροφικότητα.

«Χαίρομαι που σας βλέπω να περνάτε όμορφα σαν μία οικογένεια και να απολαμβάνετε τη θαλπωρή και την φροντίδα που σας αξίζει. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό σας και θα σας επισκέπτομαι συχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σήμερα εξυπηρετεί 16 ωφελούμενους.

Το ΚΗΦΗ λειτουργεί από τις 7:30 το πρωί ως τις 3:30 μετά το μεσημέρι και είναι μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, των οποίων το περιβάλλον που τους φροντίζει εργάζεται, ή αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα αυτών των συμπολιτών μας.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαθέσιμες παροχές είναι:
-Μεταφορά και παραμονή  στο χώρο
-Παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας
-Προσωπική Υγιεινή
-Παροχή φαγητού
-Δημιουργική απασχόληση  και ψυχαγωγία.
-Χώρους ξεκούρασης.      
 
Τα εγκαίνια του Κ.Η.Φ.Η πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο. Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην κ. Βουργίδη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου, καλώντας στο τηλέφωνο 26610 47534.