Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δελτίο Τύπου σχετικά με Απινιδωτές

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων
02 Φεβρουαρίου 2023 / 12:53

Εξέδωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων ν. Κέρκυρας

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ν. Κέρκυρας αναφέρθηκε με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη απινιδωτών στα Δημοτικά Γήπεδα, μετά από τον άδικο χαμό δύο ποδοσφαιριστών στην Καρδίτσα και την Αργολίδα.

Αρχικά, αφού ενημέρωσε για την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειάρχη κα Κράτσα όπου και τέθηκε το ζήτημα των απινιδωτών, στην συνάντηση ενημερώθηκαν από τον εντεταλμένο σύμβουλο Αθλητισμού κ. Αρμενιάκο ότι είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας το ποσό των 30.000  ευρώ για την προμήθεια απινιδωτών στα Ιόνια Νησιά (7-8 για την Κέρκυρα) κάτι που τελικά δεν έγινε. Την ίδια αντιμετώπιση είχαν και από τη Δήμαρχο κα Υδραίου ενώ κλειστές πόρτες βρήκαν και στην προϊστάμενη αρχή του οργανισμού ΣΥΠΑΠ.

Τελικά απευθύνθηκαν στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, όπου στις 01/02 βρήκαν ανταπόκριση αφού ο Δήμαρχος κ. Μαχειμάρης ενημέρωσε στις 01/02 ότι αποφασίστηκε ο άμεσος εφοδιασμός των γηπέδων Αυλιωτών- Καρουσάδων- Κασσιωπής με αυτόματους απινιδωτές, ενώ το Δημοτικό γήπεδο Νυμφών έχει εφοδιαστεί προ ετών. Η παράδοση -παραλαβή θα γίνει την Παρασκευή 3 Φλεβάρη.
Επιπλέον, η Επιτροπή εκτάκτων θεμάτων αποφάσισε ότι όλοι οι αγώνες στις 4-5/02 θα διεξαχθούν σε όσα γήπεδα διαθέτουν απινιδωτή ή σε όσα ο γιατρός διαθέτει φορητό απινιδωτή.

Τέλος η Ε.Π.Σ. Κέρκυρας  θα διοργανώσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 08.02.2023 σε συνεργασία με τα πολυιατρείo IONIAN CARE και τον Σπύρο Δαφνή, επιμορφωτικό σεμινάριο για ΚΑΡΠΑ
(Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) και χρήση απινιδωτή και καλούν όλους τους γιατρούς που βρίσκονται σε αγωνιστικούς χώρους καθώς και οι παράγοντες να παραστούν.