Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαζί Ένωση και διαιτητές, «Σπ. Καλογιάννης» το γήπεδο της ΕΠΣΚ

ΕΠΣΚ
01 Φεβρουαρίου 2023 / 16:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όσοι ασχολούνται με αυτό πρέπει να το κάνουν χωρίς εγωισμούς. Ειδικά στο ερασιτεχνικό πρέπει όλοι να το υπηρετούμε και να σταματήσουμε να είμαστε τοξικοί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει και όσοι ασχολούνται με αυτό πρέπει να το κάνουν χωρίς εγωισμούς. Ειδικά στο ερασιτεχνικό πρέπει όλοι να το υπηρετούμε και να σταματήσουμε να είμαστε τοξικοί. 

Στην Κέρκυρα, όπως και στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, πέρασαν πάνω από 10 χρόνια όπου υπήρχε μια μεγάλη κόντρα των ΕΠΣ με τους διαιτητές, αφού ναι μεν με βάση το νόμο οι Ενώσεις έχουν το πάνω χέρι, αλλά όχι για να στραγγαλίζουν τη διαιτησία. Εδώ η ΕΠΣΚ με τους διαιτητές είχαν τεράστια κόντρα, με αποτέλεσμα η Κερκυραϊκή διαιτησία να πέσει τόσο χαμηλά όσο ποτέ πριν τα τελευταία 40 χρόνια.

Η νέα διοίκηση της Ένωσης που ανέλαβε πριν 15 μήνες είχε υποσχεθεί ότι θα λειτουργήσει ξανά ο Σύνδεσμος των διαιτητών και θα τους δοθεί η δυνατότητα να «κουμαντάρουν» το δικό τους κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Ο Σύνδεσμος άνοιξε, οι διαιτητές πλέον πηγαίνουν εκεί για τα μαθήματά τους, υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας και τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, αλλά χρειάζεται υπομονή και χρόνος για να έχουμε τη διαιτησία που επιθυμούμε.

Την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα  του Συνδέσμου διαιτητών ΕΠΣΚ και Σύνδεσμος σε κοινή εκδήλωση έκοψαν τις πίττες  τους, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Μια κίνηση δείχνει ότι στο ποδόσφαιρο ενώνει και πρέπει να βαδίσουν μαζί όσοι το υπηρετούν, ενώ θα μπορούσε να είναι και ο Σύνδεσμος προπονητών, κάτι που ελπίζουμε να γίνει την επόμενη χρονιά.

Ήταν μια ζεστή και ενωτική ατμόσφαιρα, με πολλά χαμόγελα, με την παρουσία εκπροσώπων πολλών ομάδων και μια ξεχωριστή παρουσία αυτή του Σπύρου Καλογιάννη. Ο άνθρωπος που άλλαξε το ποδόσφαιρο στο νησί και το ανέβασε στην κορυφή κλήθηκε από την Ένωση για να τιμηθεί για όσα προσέφερε και στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο. Μάλιστα η πρόταση που έγινε και ανακοινώθηκε ήταν ότι στην επόμενη Γ.Σ. της Ένωσης στις 28 Φλεβάρη 2023, θα προτείνει στα σωματεία να ψηφίσουν ώστε το γήπεδο της ΕΠΣΚ να ονομαστεί «Σπύρος Καλογιάννης» προς τιμήν του κορυφαίο Κερκυραίου παράγοντα.     

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καλογιάννης, πήρε την ομάδα του ΑΟ Κέρκυρα από τα αζήτητα, την έφτασε στη Super League, όσο είχε το κουμάντο η ομάδα είχε «καθαρό πρόσωπο» στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, ποτέ κανείς δεν του έκανε προσφυγή, ούτε ακούστηκε ποτέ ότι άφησε κάποιον απλήρωτο, κάτι πολύ σπάνιο στο χώρο, από μια «μικρή», με βάση τον πληθυσμό, ομάδα. Φρόντισε και έγιναν δυο βοηθητικά με φυσικό χλοοτάπητα, σε Πλάντραφο και Κ. Κορακιάνα, ο ίδιος λέει ότι έπρεπε ίσως να κάνει περισσότερα γήπεδα και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Βέβαια αν υπάρχει και αντίθετη άποψη, θα ρώταγα γιατί οι Κερκυραίοι παράγοντες από το 1975 δεν μπορούσαν να ανεβάσουν την ομάδα έστω στη Β΄ Εθνική και βολόδερνε 25 χρόνια μεταξύ Δ΄ και Γ΄ Εθνικής. Πέραν αυτού βοήθησε με τις γνωριμίες του το ποδόσφαιρο, την Ένωση, τους διαιτητές και όχι μόνο.   

Στην εκδήλωση της κοπής της πίττας βρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, κάτι που ξάφνιασε και σε πολλούς δεν έκανε και την καλύτερη εντύπωση. Εκτιμούμε ότι ήταν φάουλ από την πλευρά της ΕΠΣ, ήταν κοπή πίτας μαζί με διαιτητές και καλεσμένο τον κ. Σπ. Καλογιάννη και δεν έπρεπε να «χρωματιστεί». Ειδικά δε  αυτή την εποχή που υπάρχει κλίμα διχασμού στην ΕΠΟ πρέπει να μείνει έξω από το τοξικό κλίμα η Ένωση.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια