Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ προς ΣΥΠΑΠ, «Βάλτε απινιδωτές στα Γήπεδα»

ΕΠΣΚ
01 Φεβρουαρίου 2023 / 16:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση το απόγευμα της Τετάρτης ενημέρωσε για το έγγραφο που έστειλε στον ΣΥΠΑΠ και τους Δημάρχους Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας ώστε να μεριμνήσουν για να υπάρχουν στα γήπεδα τους απιδινωτές άμεσα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση το απόγευμα της Τετάρτης ενημέρωσε για το έγγραφο που έστειλε στον ΣΥΠΑΠ και τους Δημάρχους  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας ώστε να μεριμνήσουν για να υπάρχουν στα γήπεδα τους απιδινωτές άμεσα.  Η επιστολή  στάλθηκε μετά την οδηγία της ΕΠΟ για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων λόγω έλλειψης απιδινωτών στα γήπεδα. Προφανώς (όπως αναφέραμε και χθες) στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας υπάρχει η διαβεβαίωση από τους κ.κ. Καλούδης Ι. και κ. Μαυρωνά ότι όλα τα γήπεδα θα έχουν για τους αγώνες της δικής τους αρμοδιότητας (Κασσιόπη, Νυμφές, Καρουσάδες, Αυλιώτες) και για το λόγο αυτό δεν έγινε η κοινοποίηση της επιστολής , που αναφέρει:

 

ΠΡΟΣ: ΣΥΠΑΠ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Kοιν/ση: Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  κα Μερόπη Υδραίου

Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας κ. Λέσση Κωνσταντίνο

Θέμα: « Απινιδωτές στα Δημοτικά Γήπεδα»

Σε σχέση με την πρόσφατη ανακοίνωσή της ΚΕΔΕ για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων σας  ενημερώνουμε τα εξής: Η ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών (ΚΥΑ ) ορίζει με σαφήνεια τις προδιαγραφές των γηπέδων και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που πρέπει να έχουν στην διάθεση τους για να λάβουν άδεια τέλεσης αγώνων. Στο άρθρο 12 παρ.2 της ΚΥΑ αναφέρεται ότι « ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΦΟΡΗΤΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ»

Όρος που σε καμία περίπτωση δεν απευθύνεται στους χρήστες των γηπέδων, αφού σε κανένα σημείο της σχετικής νομοθεσίας (ΚΥΑ) δεν ορίζονται οι υποχρεώσεις των χρηστών των γηπέδων, πάρα μόνο, οι υποχρεώσεις των αρμόδιων τηρήσεις των όρων αδειοδότησης των γηπέδων και του λοιπού υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω, αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, παρακαλούμε να μεριμνήσετε το ταχύτερο δυνατό για την ύπαρξη απινιδωτών των γηπέδων που ανήκουν στον Οργανισμό σας (ΣΥΠΑΠ).

Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε στις ανάγκες της διεξαγωγής των πρωταθλημάτων μας με την παρουσία απινιδωτή στα γήπεδα για την υγεία των αθλητών μας.

Σημείωση: Στα γήπεδα του Ολύμπου και της ΕΠΣΚ που δεν είναι αρμοδιότητα του ΣΥΠΑΠ, υπάρχουν απιδινωτές, εκεί μπορούν αν γίνουν κανονικά όλα τα ματς το ερχόμεο Σαββατοκύριακο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια