Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Είναι αδιανόητο να έχει περάσει τόσος καιρός και οι πληγές από τον «Μπάλλο» να χάσκουν ακόμη

Αυλωνίτης
29 Ιανουαρίου 2023 / 20:52

Τόνισε ότι δικαίως οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και πολλούς μήνες

Δηλώσεις έκανε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ- Π. Σ. Αλ. Αυλωνίτης αναφορικά με τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί και για τη μη αποκατάσταση των ζημιών που προξένησε η κακοκαιρία «Μπάλλος» τον Οκτώβριο του 2021. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Είναι αδιανόητο να έχει περάσει τόσος καιρός και οι πληγές να χάσκουν και οι διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να αποδεικνύονται φρούδες» δήλωσε ο βουλευτής. Τόνισε ότι δικαίως οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και πολλούς μήνες αφενός μεν για τις αποζημιώσεις, αφετέρου για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης -δια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων- στα σημεία εκείνα που δημιουργούνται τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αν κάποιος περπατήσει το ποτάμι της Μεσογγής θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι αυτά που έχουν γίνει είναι ασήμαντα, τόνισε ο κ. Αυλωνίτης, εκφράζοντας την απορία γιατί ενώ υποστηρίζουν ότι έχουν εξασφαλισμένη πίστωση 400.000 ευρώ, δεν ξεκινούν έργα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια πλημμυρικά φαινόμενα στο μέλλον.
 
 Υπενθύμισε τέλος τις κοινοβουλευτικές ενέργειες που έκανε (επίκαιρη ερώτηση, επιστολή προσωπικά στον κ. Σταϊκούρα και παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες τοπικά και κεντρικά), και κατέληξε καυτηριάζοντας την απουσία ενδιαφέροντος για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. «Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η παρουσία μου εδώ λοιπόν, την οποία θεωρώ υποχρέωση, συμβολίζει την υποστήριξή μου στους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής και την αμέριστη συμπαράστασή μου και φυσικά γνωρίζουν, γιατί βρίσκομαι σε συνεχή επαφή μαζί τους, ότι είμαι στο πλευρό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.