Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβολή της ταινίας «Ιωάννης ο Βίαιος»

Ιωάννης ο Βίαιος
29 Ιανουαρίου 2023 / 14:11

Από την Κινηματογραφική Ομάδα Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου

Η Κινηματογραφική Ομάδα Εναλλακτικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου διοργανώνει προβολή της ταινίας «Ιωάννης ο Βίαιος» του 1973 την Δευτέρα 30/01 στο Πλους. Συγκεκριμένα, η ανάρτηση αναφέρει:

"Το τερας μεσα μας"

Προβολη ταινιας: Ιωαννης ο Βιαιος (1973)

Δευτερα 30/1 στις 20:00 στο Πλους

Αθήνα, μεσάνυχτα. Σε κάποιο απόμερο δρομάκι, μια όμορφη κοπέλα, η Ελένη Χαλκιά, μαχαιρώνεται θανάσιμα από έναν άγνωστο που αμέσως εξαφανίζεται τρέχοντας μέσα στο σκοτάδι. Ο νεαρός Ιωάννης Ζάχος, χωρίς ψυχική και σεξουαλική ισορροπία, φαντάζεται συχνά τον εαυτό του να σκοτώνει όμορφες γυναίκες, επιβεβαιώνοντας έτσι τον ελλειμματικό ανδρισμό του και το πάθος του για εξουσία.

Όταν συλλαμβάνεται, ομολογεί τα εγκλήματά του, προς μεγάλη ανακούφιση της αστυνομίας που έχει κατηγορηθεί από τον τύπο για αναποτελεσματικότητα. Στη δίκη που ακολουθεί, αναπαριστά με αντιφάσεις ό,τι έχει ήδη διαβάσει από τον Τύπο και η προσπάθεια για αναζήτηση της αλήθειας μένει μετέωρη, αποκαλύπτοντας όμως ανάγλυφα την σύγκρουση του ατόμου με την κοινωνία.

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Τώνια Μαρκετάκη.

Ηθοποιοί: Μανώλης Λογιάδης, Μίκα Φλώρα, Βαγγέλης Καζάν, Μηνάς Χατζησάββας, Τάκης Δουκάκος, Μαίρη Μεταξά, Νικήτας Τσακίρογλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Μαλένα Ανουσάκη, Κώστας Αρζόγλου.

Διάρκεια : 177’

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.