Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι κοριοί ποτέ δεν ψοφάνε!

editorial
25 Ιανουαρίου 2023 / 18:14
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Πως μια υπόθεση που πήρε διαστάσεις από την αποκάλυψη της παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ αξιοποιήθηκε περισσότερο από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο Αλ. Τσίπρας απέκτησε αυτός το προνόμιο της ενημέρωσής του από την Ανεξάρτητη Αρχή εφόσον εκείνος είναι που υπέβαλε το αίτημα! Το περιεχόμενο του φακέλου δεν θα έμενε, έτσι κι αλλιώς, απόρρητο και μυστικό. Είχε αποσαφηνιστεί με τη ρητορική δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ανακοίνωση Ντογιάκου, «ελάτε να με συλλάβετε».
 
Το περιεχόμενο της έρευνας της Αρχής έγινε το τεκμήριο της πρότασης μομφής με την αποκάλυψη του ονοματεπώνυμου των θυμάτων των υποκλοπών, που δεν είναι πλέον απλώς (;) δημοσιογραφικές πληροφορίες αλλά το αποτέλεσμα του ελέγχου της ΑΔΑΕ! Έτσι ανοίγει δραματικά η προεκλογική περίοδος, επισπεύδοντας μάλιστα τις κάλπες.
 
Φαίνεται πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να σηκώσει εκείνη το γάντι. Εάν έκανε ό, τι ο ΣΥΡΙΖΑ, η συνεργασία μεταξύ τους θα ήταν υποχρεωτική. Κανείς βεβαίως δεν μπορεί σίγουρα να προβλέψει πως θα αντιδρούσε τότε η οργανωμένη βάση και οι ψηφοφόροι του. Αποποιούμενος την πρωτοβουλία της αποκάλυψης, διατηρεί (;) ο Ν. Ανδρουλάκης τη δυνατότητα να τοποθετηθεί για τη δεδηλωμένη όταν και όπως προκύψει.
 
Ίσως η απομάκρυνση (;) της εμπλοκής των ελληνοτουρκικών με τις κάλπες ύστερα από τις διαδοχικές παρεμβάσεις Αμερικανών και Γερμανών να επιτρέπει μια πιο εσωτερική ατζέντα στην ελληνική αναμέτρηση. Και σ' αυτήν την ατζέντα περίοπτη θέση έχουν οι υποκλοπές, που απασχόλησαν ξανά και επανειλλημένα πρόσφατα την πολιτική σκηνή, χωρίς το θέμα να πάρει τέτοιες διαστάσεις. Άλλωστε οι «καταναλωτές» διαπαιδαγωγήθηκαν πια στη μοιραία αποδοχή της παγίδευσης.
 
Ως απόδειξη αλλαγής των ηθών, το εύρος και η ένταση των αντιδράσεων των πολιτών. Άλλη στο Ουοτεργκέιτ, άλλη με τον Τόμπρα, Μαυρίκη, άλλη επί Καραμανλή, το Σχέδιο Πυθία κοκ. Τώρα ένας συνδυασμός απαγορεύσεων, παρακολουθήσεων και τεχνολογίας/καραντίνας, επέβαλαν σιγή ασυρμάτου στις λαϊκές αντιδράσεις.
 
Αυτό σημαίνει πως οφείλει να καταπιεί κανείς αμάσητες τις αποκαλύψεις της ΑΔΑΕ, που επέβαλαν την πρόταση δυσπιστίας; Κάθε άλλο!
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.