Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύμπνοια στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας

Εργατικό Κέντρο
24 Ιανουαρίου 2023 / 14:58

Συσκέψεις σε χωριά της Κέρκυρας με εργαζομένους. Ποια θα επισκεφθεί η διοίκηση τις επόμενες ημέρες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 /01 η απολογιστική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, με θέματα με τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμό του 2022 και το Σχέδιο Δράσης και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό για το 2023.

Όπως τόνισε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του ΕΚΚ Σταμάτης Πελάης, και τα τέσσερα εισηγητικά κείμενα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, υπερψηφίστηκαν ομόφωνα από τους αντιπροσώπους όπως και όλα τα ψηφίσματα στην Γενική Συνέλευση, αποδεικνύοντας ουσιαστικά ότι το ΕΚΚ βρίσκεται σε μια νέα πορεία ενότητας που διαμορφώνεται μέσα από τη δράση και από τη διαφορετική λειτουργία που είναι εντελώς ξεχωριστή από το προηγούμενο διάστημα.

«Συνεχίζουμε να παλεύουμε τόσο στηρίζοντας τα Σωματεία όσο και παρεμβαίνοντας σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα και πολιτικά που αφορούν εμμέσως ή αμέσως την εργατική τάξη στην Κέρκυρα», επισήμανε ο ίδιος.

Κινητοποιήσεις

Στο πλαίσιο αυτό το ΕΚΚ στηρίζει με τη συμμετοχή του την αυτοκινητοπορεία που έχουν αποφασίσει οι Αγροτικοί Σύλλογοι στις 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και κατεύθυνση το νοσοκομείο.

Παράλληλα το βλέμμα είναι στραμμένο στην οργάνωση του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 17 Φεβρουαρίου, με κύριες διεκδικήσεις την επέκταση του επιδόματος ανεργίας, την ένταξη εκεί και των ειδικοτήτων των εποχιακών που δεν έχουν εποχικότητα, το «ξεπάγωμα» των τριετιών και των επιδομάτων προϋπηρεσίας, τη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και την υπογραφή τοπικών συλλογικών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς σε όλους τους κλάδους και τις επιχειρήσεις.

Συναντήσεις σε όλο το νησί

Προκειμένου μάλιστα το μήνυμα των κινητοποιήσεων να πάει παντού, το ΕΚΚ βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις και ενημερώσεις των εργαζομένων σε όλη την Κέρκυρα. Σήμερα αντιπροσωπεία του θα βρεθεί στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο των Σιναράδων, αύριο στο Σχολικό Κέντρο των Κουσπάδων, την Πέμπτη 26/01 στο Σχολικό Κέντρο των Καρουσάδων, την Παρασκευή στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπιανών και το Σάββατο στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Βραγκανιώτικων. Όλες οι ενημερώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ