Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία ΝΑΟΚ για τη διαιτησία στον αγώνα της Λάρισας

NAOK
23 Ιανουαρίου 2023 / 13:33

«Στο εξής θα βιντεοσκοπούμε όλους τους εντός και εκτός έδρας αγώνες μας, θα αποστέλλουμε το αντίτυπο στο Σύνδεσμο Διαιτητών και στην Ομοσπονδία»

Το τμήμα υδατοσφαίρισης του «ιστορικού» Ν.Α.Ο. Κέρκυρας εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια αναπτυξιακή πολιτική με την οργάνωση υποδομών και την ανάδειξη αθλητών από τα εσωτερικά του σωματείου. Μέσα από αυτήν την παραγωγική διαδικασία αγωνίζεται στην Α2 εθνική κατηγορία, προσπαθώντας υπεύθυνα να κάνει πράξη όλα αυτά που πρεσβεύουν οι σύγχρονες συνθήκες των σπορ. 

Υπό αυτές τις συνθήκες όλη η οικογένεια του Ν.Α.Ο.Κ αλλά και η τοπική κοινότητα αισθάνονται πίκρα, απογοήτευση και εν τέλει θυμό, όταν διαπιστώνουν ότι εξωγενείς παράγοντες υπονομεύουν το έργο και τον κόπο αθλητών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων.

Ο «Όμιλος» μας επιδεικνύει σταθερά φίλαθλη συμπεριφορά και καταβάλλει συστηματική προσπάθεια για να γίνονται σεβαστά το έργο της Ομοσπονδίας και οι αποφάσεις των διαιτητών. Η διοίκηση του σωματείου, μάλιστα, αναγνωρίζει πάντοτε την κανονικότητα του ανθρώπινου σφάλματος καθώς και της κακής ημέρας του ανθρώπινου παράγοντα.

Ωστόσο, σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτη την ομάδα απέναντι σε ανεξήγητα προκλητικές στάσεις «διαιτητών», είτε οφείλονται σε σκοπιμότητα είτε σε ανικανότητα, ειδικά όταν αυτές λειτουργούν καταδικαστικά. Τα προβλήματα αυτά γίνονται ακόμη εντονότερα, όταν άπειροι ή αντιφατικοί διαιτητές φαίνεται να μας επιλέγουν εντός και εντός έδρας και όταν αυτοί οι διαιτητές δεν κρίνονται και δεν αξιολογούνται για το έργο τους. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μας στη Λάρισα, όταν αδιερεύνητης προαίρεσης αποφάσεις που βρίσκονταν σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες του αθλήματος, διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε καλοπροαίρετοι, να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να διεκδικούμε με κάθε τρόπο τα προφανή της δημοκρατικής λειτουργίας του αθλητισμού, την ισοτιμία των συμμετεχόντων και το σεβασμό του κόπου και του αγώνα των ανθρώπινων παραγόντων των σπορ. Συνεχίζουμε, επίσης, να πιστεύουμε ότι η αρμονική συνεργασία Ομοσπονδίας, Σωματείων και Διαιτητών εγγυούνται την πρόοδο του αθλήματος, και γι’ αυτήν την προοπτική θα εργαστούμε και στο μέλλον.

Πάντως, επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι από τούδε και στο εξής θα βιντεοσκοπούμε όλους τους εντός και εκτός έδρας αγώνες μας, θα αποστέλλουμε το αντίτυπο στο Σύνδεσμο Διαιτητών και στην Ομοσπονδία και αν κρίνεται αναγκαίο θα τη δημοσιοποιούμε για περαιτέρω διαβούλευση. Εκτιμούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουμε στην αξιολόγηση του αγωνιστικού γεγονότος και των παραγόντων διεξαγωγής τους και θα συνεισφέρουμε στη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής των αγωνιστικών συναντήσεων.