Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεκρός 57χρονος στη Ζάκυνθο από λεπτοσπείρωση - Ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ

λεπτοσπείρωση
19 Ιανουαρίου 2023 / 16:58

Yπεβλήθη σε εξειδικευμένες εξετάσεις κατά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, όπως προβλέπεται, και διαπιστώθηκε ότι είχε λεπτοσπείρωση.

Θλίψη στην τοπική κοινωνία έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου 57χρονου Ζακυνθινού, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, πέθανε από λεπτοσπείρωση, μετά από 15νθημερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στο νοσοκομείο στις αρχές του μήνα (2/1) και διασωληνώθηκε αμέσως. Δυστυχώς, όμως, μετά από μάχη που έδωσε για δύο εβδομάδες, δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και απεβίωσε την Τρίτη 17 Γενάρη.

Yπεβλήθη σε εξειδικευμένες εξετάσεις κατά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, όπως προβλέπεται, και διαπιστώθηκε ότι είχε λεπτοσπείρωση. Όπως προβλέπεται, για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ που θα δώσει τις κατευθύνσεις για την διαχείρισή του, ενώ είναι πολύ πιθανό να γίνουν έλεγχοι στο νησί τις επόμενες ώρες.

Η Λεπτοσπείρωση (επίσης γνωστή ως νόσος των ποντικών, είναι μία λοίμωξη που προκαλείται από το βακτήριο σπειροειδούς μορφής Spirochaetae το οποίο ονομάζεται λεπτόσπειρα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι μη ορατά ή ήπιας μορφής, όπως πονοκέφαλοι, μυικοί πόνοι και πυρετός, ή βαριάς μορφής με πνευμονική αιμορραγία, αίμα από τους πνεύμονες ή μηνιγγίτιδα.

Η μετάδοση στον άνθρωπο γίνεται συνήθως μέσω της κατανάλωσης μολυσμένου από ούρα ζώων νερού που μεταφέρουν λεπτόσπειρες. Αυτό συμβαίνει επειδή το βακτήριο ζει κυρίως στα νεφρά και αποβάλλεται με τα ούρα των ποντικών ή των άλλων ζώων που νόσησαν, επέζησαν και μεταβλήθηκαν σε φορείς, αποβάλλοντας το μικρόβιο για μήνες ή και για χρόνια.

Πηγή: imerazante.gr