Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: «Αποτέλεσμα ανικανότητας ο εντοπισμός του βακτηρίου της λεγιονέλλας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου»

ΑΝΑΣΑ
11 Ιανουαρίου 2023 / 14:25

«Η διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η 6η ΥΠΕ είναι υπόλογοι»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ο πρόσφατος εντοπισμός του βακτηρίου της λεγιονέλλας στο σύστημα ύδρευσης του Γ.Ν. Ζακύνθου συνδυάστηκε με (σφόδρα πιθανολογούμενη) ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου να μειώσει την θερμοκρασία του νερού κάτω των 60 βαθμών Κελσίου προκειμένου να μειώσει την ενεργειακή δαπάνη σε μια περίοδο που το κόστος έχει εκτιναχθεί» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη ΑΝΑΣΑ με επικεφαλής τον Θ. Γαλιατσάτο. 

«Σε κάθε περίπτωση, τόσο η διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η 6η ΥΠΕ είναι υπόλογοι γιατί με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν αφήσει επί τρία ολόκληρα χρόνια αναξιοποίητα 853.904,92 ευρώ που έχουν δεσμευθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ την 25/07/2018 και τα οποία παρέλαβε η διοίκηση αυτή  την 05/02/2020 με  απόφαση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην εξοικονόμηση ορυκτών καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας της τάξης του 45% και 35% αντίστοιχα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε μια σημαντική εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας άνω του 35% η οποία, οικονομικά αποτυπωμένη, οδηγεί σε εξοικονόμηση χρημάτων της τάξης των 240.000,00€ ετησίως.

Έτσι το αποτέλεσμα της ανικανότητας και της αδιαφορίας των υπευθύνων είναι διπλό:

- αφενός στερείται το δημόσιο νοσοκομείο του νησιού από πολύτιμους πόρους που χάνονται στον «καιάδα» της ενεργειακής ακρίβειας, και

- αφετέρου οδηγείται το σοβαρό αυτό έργο σε απένταξη από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 με προοπτική να υλοποιηθεί από πόρους του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 και προφανώς με ακόμη μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση.

Η ΑΝΑΣΑ επισημαίνει την αδιαφορία της περιφερειακής αρχής Κράτσα-Τσαγκαροπούλου η οποία ουδέν έπραξε τρία χρόνια τώρα ανεχόμενη την εγκληματική καθυστέρηση.

Η πολιτική της κυβέρνησης για απαξίωση της δημόσιας υγείας αποτυπώνεται δυστυχώς και στην περίπτωση της Ενεργειακής Αναβάθμισης του νοσοκομείου της Ζακύνθου».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά