Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου στις 17 Φεβρουαρίου

Εργατικό Κέντρο
10 Ιανουαρίου 2023 / 16:04

Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων - Το πρόγραμμα δράσεων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πανκερκυραϊκό Συλλαλητήριο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στις 17/02, στο οποίο οι διοργανωτές ελπίζουν και σε υποστήριξη άλλων σωματείων εκτός νησιού.

Όπως ανακοινώθηκε σε Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο Σταμάτη Πελάη, το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί εξάμηνο επίδομα ανεργίας για εποχιακούς, αναγνώριση των εποχιακών με τους ίδιους όρους όπως και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, απελευθέρωση του επιδόματος προϋπηρεσίας και τριετίας, καθώς και υπογραφή τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (για τις οποίες διαπραγματεύσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη).

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην ανακοίνωση δημιουργίας αρχείου του Εργατικού Κέντρου με σκοπό τη προστασία και ανάδειξή του, ανεξαρτήτως της αποφάσεως της Βουλής για την κήρυξη του 2023 σε έτος Κωνσταντίνου Θεοτόκη, τόσο για την λογοτεχνική του δράση, όσο και για την στήριξή του στην εργατική αλλά και στις πρώτες μορφές του εργατικού κινήματος.

Ακόμη ανακοινώθηκε ότι η απολογιστική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου θα γίνει στις 23/01 στις 17:00  και τέλος η πραγματοποίηση ενός αριθμού συναντήσεων με τοπικούς φορείς από τις 10/01 μέχρι και το Σάββατο 14/01.

Το πρόγραμμα δράσεων

Τρίτη 10/1 στις 6μμ στο δημαρχείο στην ΑΧΑΡΑΒΗ.
Τετάρτη 11/1 στις 6 μ.μ. στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ (καλλιτεχνική Ένωση).
Πέμπτη 12/1 στις 10 π.μ. στο εργατικό κέντρο (εργαζόμενοι ΕΛΑΙΑ-ΝΑΥΣΙΚΑ-ΛΟΥΒΡΕ)
Παρασκευή 13/1 στις 10 π.μ. στο Εργ. κέντρο (εργαζόμενοι από ΑΙΟΛΟΣ & ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ).
Σάββατο 14/1 στις 10 πμ στο εργατικό κέντρο (εργαζόμενοι του ΚΕΡΚΥΡΑ GoIf) και στις 6μμ στο γυμνάσιο ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ.

Ο Σταμάτης Πελάης επισημαίνει: «Ξεκινάμε ενημερωτικές συσκέψεις του εργατικού κέντρου στην πόλη και τα χωριά. Συζητάμε για: Την ακρίβεια, την απώλεια εργατικού εισοδήματος, το περιεχόμενο της νέας συλλογικής σύμβασης των ξενοδ/λων, τις τοπικές συμβάσεις, την επαναφορά στο 6μηνο του επιδόματος ανεργίας και την επέκταση του σε όλους τους εποχικούς εργαζόμενους, την αναγνώριση ολοκλήρου του επιδόματος προϋπηρεσίας και των τριετιών, τις αιτήσεις επαναπρόσληψης για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, της αποζημίωσης και των συμβατικών δικαιωμάτων, τα σχέδια των εργοδοτών για αντικατάσταση των εργαζομένων στον τουρισμό από εργαζόμενους τρίτων χωρών με ειδικές συμβάσεις, την επαναφορά του εφάπαξ των εποχιακών στην 20ετια.Την προετοιμασία των αγώνων για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Στις συσκέψεις μπορεί να τεθεί για συζήτηση κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους. Οι συσκέψεις κατά περιοχή είναι ανοικτές και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι έργαζομενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ