Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους 100 κορυφαίους σεφ στην The Chefs Power List 2023, 4 κερκυραίοι σεφ

FNL QUIDE
07 Ιανουαρίου 2023 / 23:58
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Έκτορας Μποτρίνι, Αρ. Μέγκουλας, Γιάννης Βλάχος και Τούλα Βεργέτη Κατσαρού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η The Chefs Power List που εγκαινίασε το FNL πριν δύο χρόνια ξεκίνησε ως μια καταγραφή με αξιολογική αρίθμηση των εκατό κορυφαίων σεφ που δραστηριοποιήθηκαν τη περασμένη δεκαετία (2011-2020) στην Ελλάδα και επέδρασαν με διάφορους τρόπους στην εξέλιξη και στην διάδοση της εγχώριας γαστρονομίας.

Από πέρσι αυτή η λίστα ενημερώνεται στην αρχή κάθε χρονιάς αποτελώντας ένα βαρόμετρο επιδόσεων και επιρροής των σεφ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, χωρίς ωστόσο να αγνοούμε και την συνολική προσφορά τους τα προηγούμενα χρόνια. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους εκατό πιο αξιόλογους μάγειρες και σεφ-ιδιοκτήτες οι οποίοι ανάμεσα σε πάρα πολλούς συναδέλφους τους σημείωσαν στην περασμένη χρονιά υψηλές επιδόσεις στα εστιατόρια που εργάστηκαν, ενώ με το έργο και την πολυσχιδή προσωπικότητα τους επηρέασαν μεγάλη μερίδα του κλάδου και του κοινού για να ασχοληθεί με τη γαστρονομία.
Σημειώστε ότι η The Chefs Power List αφορά μόνο πρόσωπα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση ούτε και αντικαθιστά βέβαια τον θεσμό των FNL Best Restaurant Awards.

Τα κριτήρια με τα οποία καθορίστηκε η είσοδος και η θέση ενός σεφ στην The Chefs Power List 2023 είναι τα εξής:

1. Η συμβολή του στη διαμόρφωση ή στην αποτύπωση μιας ή και περισσότερων σημαντικών γευστικών τάσεων που χαρακτήρισαν τη χρονιά καθώς και η δυνατότητα να ενσωματώσει στοιχεία τους στην καθημερινότητα των καταναλωτών ως κάτι εύληπτο, εξοικειώνοντας τους με μέχρι τότε αχαρτογράφητες προς αυτούς κουζίνες ή μαγειρικές αντιλήψεις και τεχνικές.

2. Η θετική επίδραση που έχει ασκήσει στους συναδέλφους του εμπνέοντας σεβασμό, λόγω του έργου που παρουσίασε και της ανταπόκρισης που είχε στο κοινό, ούτως ώστε να αποτελεί δημιουργικό ή ακόμη και επιχειρηματικό παράδειγμα προς μίμηση.

3. Το ενδιαφέρον και τη συγκίνηση που έχει προκαλέσει η γαστρονομική του πρόταση στο κοινό.

4. Η ικανότητα του να συνθέτει πιάτα με γευστικό βάθος τα οποία όμως παράλληλα μπορούν να χαρακτηρίζονται σε έναν βαθμό από δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, πολυπλοκότητα και αρμονία, αποτελώντας τους πρωταγωνιστές ενός μενού που ως σύνολο είναι συνεπές ως προς την ταυτότητα του εστιατορίου.

5. Οι επιδόσεις που έχει σημειώσει στα εστιατόρια που επιμελείται με συνέπεια και σταθερότητα, αποτυπώνοντας στο μενού τη μαγειρική του σφραγίδα, αλλά και οι επιδόσεις του με ότι και αν καταπιάνεται στον χώρο της γαστρονομίας.

6. Η ικανότητα του να αναζητά ή ακόμη και να παράγει τις ποιοτικά καλύτερες δυνατές πρώτες ύλες, αλλά και η συμβολή του στην ανάδειξη σπουδαίων ελληνικών προϊόντων με τέτοια δεξιότητα ούτως ώστε να φωτίζονται στα πιάτα του.

7. Η δημοφιλία του είτε μέσω της τηλεόρασης και των κοινωνικών δικτύων είτε μέσω της απήχησης που έχει το εστιατόριο στο οποίο εργάζεται.

The Chefs Power List 2023

Από την Κέρκυρα διακρίθηκαν οι:
Έκτορας Μποτρίνι
Αριστοτέλης Μέγκουλας
Γιάννης Βλάχος
Τούλα Βεργέτη Κατσαρού

Πηγή: fnl-quide.com

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.