Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας συμμετέχει στο πανκερκυραϊκό συλλαλλήτηριο για την υγεία

ΠΑΝΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
05 Ιανουαρίου 2023 / 12:15

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Παρών» στο πανκερκυραϊκό συλλαλητήριο για την υγεία που διοργάνωνεται τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως δηλώνει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας. Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή επισημαίνει ότι η συμμετοχή όλων μας στην κινητοποίηση κρίνεται επιβεβλημένη τονίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση πλέον στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας μοιάζει εκτός ελέγχου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση: 

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό, δικαίωμα των πολλών και όχι προνόμιο των λίγων, η στοιχειώδης βάση κάθε κοινωνικού κράτους.

Η κατάσταση πλέον στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μοιάζει εκτός ελέγχου, θέτοντας τους πολίτες της ενώπιον σοβαρότατων κινδύνων, της ιδίας της ζωής τους.

Οι ελλιπείς υποδομές του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας, των περιφερειακών ιατρείων, η υποστελέχωση τους με συνεχείς  παραιτήσεις και  οι πάσης φύσεως διακομιδές  στα Ιωάννινα και αλλού φανερώνουν μια εικόνα ενός συστήματος υγείας που αδυνατεί πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη.

Η διοίκηση αυτή αποτελεί τον τελευταίο τροχό μιας μηχανής που έχει ταυτότητα και δεν είναι άλλη, από το όχημα της Νέας Δημοκρατίας που οδηγεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας μεθοδικά στην απαξίωση του, επιδιώκοντας το ξεπούλημα του δημοσίου αγαθού της Υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Γι’ αυτό η σιωπή και η απάθεια όλων μας συνιστά συνενοχή. Η συμμετοχή όλων μας κρίνεται επιβεβλημένη. Μπορούμε, θέλουμε και επιβάλλεται να ενώσουμε τις φωνές μας για έναν από κοινού αγώνα ιατρών, υγειονομικών και πολιτών του νησιού. 
Μέχρι η φωνή μας να ακουστεί . Μέχρι να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα μας σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας σύγχρονο και λειτουργικό.

Νομαρχιακή επιτροπή Κέρκυρας 
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ