Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα μοναδικό αυτόφωρο για μουσική την παραμονή αλλά πολλές συστάσεις

αυτόφωρο
02 Ιανουαρίου 2023 / 12:22

Με ανοχή η "ξέφρενη" ατμόσφαιρα σε όλην τη πόλη, λόγω του πανηγυρικού χαρακτήρα των ημερών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα περιστατικό αυτοφώρου καταγράφηκε το βράδυ της Παρασκευής, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (ξημερώνοντας 31/12) στην πόλη, εκτός στενών ορίων του ιστορικού κέντρου, για διατάραξη και υπέρβαση ορίου μουσικής. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" η σύλληψη έγινε κατόπιν επώνυμης καταγγελίας.  

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης έγινε επίσης μία σύλληψη για διατάραξη, στο ιστορικό κέντρο. 

Το βράδυ της αλλαγής του χρόνου ωστόσο, η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη εντός και εκτός ιστορικού κέντρου, όπως γινόταν εύκολα αντιληπτό από όποιον περιδιάβαινε την πόλη.

Ξέφρενη ατμόσφαιρα

Είθισται είναι αλήθεια, από τις μεσημβρινές ώρες της Παραμονής να επικρατεί μια "ξέφρενη" ατμόσφαιρα  λόγω του πανηγυρικού χαρακτήρα των ημερών.
Επιπλέον το διάστημα πριν και μετά την αλλαγή του χρόνου, η μουσική από dj στη γιορτή του Δήμου στην Πλατεία Δημαρχείου, ουσιαστικά κάλυπτε οτιδήποτε άλλο!

Σύμφωνα με μαρτυρίες καταστηματαρχών, η αστυνομία προέβαινε μεν σε συστάσεις στους καταστηματάρχες για τη μουσική, αστυνομικές πηγές ωστόσο βεβαιώνουν την "Ε" ότι δεν προχώρησαν σε καμία άλλη αυτόφωρη σύλληψη.

Παράταση μόνο με αίτηση

Όσον αφορά την απόφαση για παράταση ωραρίου μουσικής μέχρι 24:00 τις καθημερινές και 0:30 Παρασκευές, Σάββατα και παραμονές αργιών, ισχύει μόνον κατόπιν άδειας που θα  χορηγήσει ο Δήμος με αίτημα  της επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.  

Στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που τροποποιεί το άρθρο 26 επισημαίνεται ότι, κατά τα λοιπά, ισχύει η Κανονιστική του 2012.

Στην εν λόγω Κανονιστική του 2012 και συγκεκριμένα στο Άρθρο 27 αναγράφεται: «Παράταση ωραρίου λειτουργίας της μουσικής, επιτρέπεται για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πέραν των νομίμων επιτρεπτών ωραρίων, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου μαζί με όλα τα δικαιολογητικά που καθορίζονται πιο κάτω και υπό την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ή της Δημοτικής Κοινότητας που διαχειρίστηκε και έλεγξε, πέραν των δικαιολογητικών και τις πραγματικές συνθήκες του χώρου όπου λειτουργεί το κατάστημα, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στους περιοίκους».
Το ίδιο εξάλλου τόνισε στην "Ε" και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ).

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ