Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαβούλευση φορέων με την Υδραίου για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στην Κέρκυρα

Αντικειμενικές αξίες
22 Δεκεμβρίου 2022 / 14:22

Προκειμένου να διαμορφωθεί πρόταση, η οποία θα συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη διαμόρφωση μια κοινής, τεκμηριωμένης πρόταση μείωσης των αντικειεμνικών αξιών, συναντήθηκαν σήμερα επιστημονικοί και παραγωγικοί φορείς, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, ενόψει της συζήτησης του θέματος απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο (δείτε εδώ τα θέματα που θα συζητηθούν).

Η πρόταση για συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" Γιώργο Καλούδη, ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής. 

Προθεσμία

Η συνάντηση εργασίας έγινε με πρωτοβουλία της Δημάρχου στο πλαίσιο της δυνατότητας που δίνεται στους Δήμους να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να γίνει νέος υπολογισμός για τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών. Η σχετική προθεσμία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στους Δήμους λήγει στις 20 Ιανουαρίου.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν αδικίες και ανισότητες στον αρχικό προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών για συγκεκριμένες ζώνες και περιοχές στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας.

Συμμετείχαν

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τη Δήμαρχο Μ. Υδραίου, ο  Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Μεταλληνός, της ΟΕΒΕΚ κ. Κιτσάκης, οι επικεφαλής των Παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο «Κέρκυρα 180» Μ. Δρυ και της «Εκκίνησης» Κ. Γρηγοριάδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Κέρκυρα να ζεις» κ. Δήμου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Παντελιός, εκπρόσωπος της Εφορίας, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου Γ. Πουλής ενώ υπόμνημα απέστειλε και ο πρ. του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Κ. Γιαννακούρης.

«Το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό και στο Δήμο μας επιβεβαιώνουμε ότι λειτουργούμε συλλογικά με όλους όσοι ανταποκρίνονται και επιθυμούν τη συνεργασία. Έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε στρεβλώσεις και λάθη που έγιναν στον προσδιορισμό των νέων αντικειμενικών αξιών, καταθέτοντας τεκμηριωμένες ενστάσεις και προτάσεις προκειμένου να μην αδικούνται ιδιοκτήτες ακινήτων στο Δήμο μας αλλά και να μην διαμορφώνονται πλασματικές αξίες» αναφέρει σε δήλωση της η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ