Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με τον Μητσοτάκη στη Χειμάρρα, ο Πύρρος Δήμας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
22 Δεκεμβρίου 2022 / 13:21
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί από το πρωί επίσκεψη στη Χειμάρρα, τη Λιβαδειά και τη Δερβιτσάνη.

ΑΘΗΝΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ). «Στο πρόσωπό μου η Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Αλβανίας θα έχει πάντα όχι απλά έναν φίλο, αλλά έναν σταθερό συμπαραστάτη στα δίκαια αιτήματά σας. Εσείς που επιλέξατε να παραμείνετε εδώ στη Χειμάρρα είστε μία γέφυρα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδος και της Αλβανίας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στην συγκέντρωση των Ελλήνων της Χειμάρρας.



«Εγώ προσωπικά υπήρξα, είμαι και θα παραμείνω υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Και βέβαια υποχρέωση της Αλβανίας, στα πλαίσια της προσέγγισής της με την Ευρώπη, είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων. Είτε αναφερόμαστε στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, είτε αναφερόμαστε στο δικαίωμα να μπορούν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας να εξακολουθούν να μαθαίνουν σε όλες τις βαθμίδες την ελληνική γλώσσα, όπως το κάνουν ήδη, είτε αναφερόμαστε στο κρίσιμο ζήτημα εδώ στη Χειμάρρα της προστασίας των περιουσιακών σας δικαιωμάτων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκπρόσωπος Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας: Μεγάλη ημέρα για τη Χειμάρρα

«Εμείς εδώ, παρόλα τα προβλήματά μας, ζούμε ως Έλληνες εδώ και χιλιετίες.  Έχουμε αποφασίσει να ζήσουμε έτσι. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, το χρωστάμε στις γενιές που έρχονται. Βοηθήστε μας», ανέφερε στην προσφώνησή του στον Πρωθυπουργό ο επικεφαλής του παραρτήματος Χειμάρρας της «Ομόνοιας», Φρέντυ Μπελέρης.

Πύρρος Δήμας: Θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου για να ήμουν σήμερα εδώ

«Δεν θα το έχανα με τίποτα, θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου. Σας ευχαριστούμε πολύ», είπε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, που συνόδευε τον Πρωθυπουργό στην επίσκεψή του, απευθυνόμενος στους συντοπίτες του.



Ο Πρωθυπουργός, επισκέφθηκε το ελληνόφωνο Σχολείο «Όμηρος» όπου φοιτούν 145 παιδιά και διδάσκουν 17 εκπαιδευτικοί. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου και συνομίλησε με τους μαθητές. Αμέσως μετά επισκέφθηκε την Εκκλησία των «Αγίων Πάντων», η οποία βρίσκεται εντός του προαύλιου χώρου του σχολείου.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε στην επίσκεψή του ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.