Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύνδεσμος ΟΑΕΕ : «Ζητάμε μείωση εισιτηρίου για τους συνταξιούχους στο Αστικό ΚΤΕΛ»

ΟΑΕΕ
22 Δεκεμβρίου 2022 / 11:35
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Θεωρούμε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να ασκεί κοινωνική πολιτική και να είναι συμπαραστάτης στην κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το αίτημα του συνδέσμου συνταξιούχων  ΟΑΕΕ για  επιδότηση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ στο εισιτήριο για όλους τους άνω των 65 ετών.

Το μετρό αυτό είναι δίκαιο και εφικτό να πραγματοποιηθεί και αποτελεί μια μικρή ανακούφιση για τους συνταξιούχους που όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα αποτελέσματα των μνημονικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις. Μείωση συντάξεων, περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης κυρίως για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Θεωρούμε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης να ασκεί κοινωνική πολιτική και να είναι συμπαραστάτης στην κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Αλλωστε το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε Αθήνα  Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου εκφράστηκε η πρόθεση να ικανοποιηθεί το αίτημά μας και να έρθει σε συζήτηση σε επομένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου, ελπίζουμε να είναι ειλικρινείς οι υποσχέσεις και να μην μηνούν στα λόγια.  

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.