Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε το πυροσβεστικό σκάφος της Βόρειας Κέρκυρας

πυροσβεστικό σκάφος
21 Δεκεμβρίου 2022 / 15:36

Το σκάφος ονομάστηκε «ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ- ΙΜΙΑ 1996» στη μνήμη του Κερκυραίου Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε ηρωικά κατά την κρίση των Ιμίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε σήμερα το πυροσβεστικό σκάφος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο Λιμάνι Ημερολιάς Κασσιώπης.  Μετά τον Αγιασμό,  πραγματοποιήθηκε άσκηση Πυρόσβεσης.

Το σκάφος  ονομάστηκε «ΕΚΤΟΡΑΣ ΓΙΑΛΟΨΟΣ- ΙΜΙΑ 1996» στη μνήμη του Κερκυραίου Πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού που έπεσε στα γεγονότα των Ιμίων, μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκο.
Οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο όπου επέβαιναν κατέπεσε στην θάλασσα.

Σημειώνεται ότι το σκάφος χρησιμοποιείται εδώ και αρκετούς μήνες από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, ενώ ένας από τους χειριστές είναι και ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης. 
Στο πλήρωμα ανήκουν οι: Νίκος Πουλής- ιατρός, Γιώργος Μαυρόπουλος - Πυροσβέστης, αρχηγός πληρώματος και Βασίλης Μουζακίτης - Γενικών καθηκόντων.

Το νέο σκάφος εντάχθηκε στο μηχανολογικό  στόλο του Δήμου με τους εξής στόχους: την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας  σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό κ.α.), την παροχή πρώτων βοηθειών σε σκάφη και λουόμενους, τη συμμετοχή σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, την κατάσβεση παράκτιων πυρκαγιών και πυρκαγιών επί πλοίων, την υποστήριξη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και την άμεση επέμβαση στις παράκτιες ακτές και στις περιοχές του Δήμου όσον αφορά στην ρύπανση και στα απορρίμματα.