Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμβολικές καταλήψεις σε τέσσερα σχολεία στη Β. Κέρκυρα για το Χαμόγελο

ΣΥΜΒΟΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
20 Δεκεμβρίου 2022 / 16:13

Οι μαθητές δίνουν ραντεβού στη διαμαρτυρία που προγραμματίζεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην νομαρχία Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης εκδηλώνεται από μαθητές σχολείων της Βόρειας Κέρκυρας, οι οποίοι μέσα από συμβολικές καταλήψεις των διδακτηρίων τους διατράνωσαν για ακόμη μια ημέρα την αντίθεσή τους στο κλείσιμο του Χαμόγελου του Παιδιού στους Μαγουλάδες.

Η αρχή έγινε χθες από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Αγρού, ενώ σήμερα σε συμβολικές καταλήψεις προχώρησαν και οι μαθητές από το Γυμνάσιο Κασσιώπης και από το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών εκφράζοντας την στήριξή τους στους φίλους και συμμαθητές τους και ζητώντας να μην μετακινηθούν σε άλλα σπίτια φιλοξενίας του Χαμόγελου ανά την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο, από τους 14 μαθητές που διαμένουν στο σπίτι στους Μαγουλάδες, οι δυο φοιτούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι υπόλοιποι 12 στη δευτεροβάθμια με την πλειοψηφία αυτών να παρακολουθεί μαθήματα στα σχολεία του Αγρού.

Ραντεβού

«Μην μας παίρνετε το Χαμόγελο» βροντοφώναξαν και σήμερα οι μαθητές, οι οποίοι δίνουν ραντεβού στη διαμαρτυρία που προγραμματίζεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στην νομαρχία Κέρκυρας. Την κινητοποίηση υποστηρίζει η Ένωση Γονέων και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ