Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πορεία προς το Βοριά»: Να κλείσουν τα σχολεία την ημέρα της διαμαρτυρίας για το Χαμόγελο

Χαμόγελο του Παιδιού
20 Δεκεμβρίου 2022 / 09:46

Προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές στην κινητοποίηση

Ανακοίνωση της Πορείας προς το Βοριά για το κλείσιμο του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ

Σε μια συνέντευξη της σε διαδικτυακό μέσο, η κ. Μιχαηλίδου παρουσιάζεται από τη δημοσιογράφο ως εξής:

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μού δείχνει ένα σπαρακτικό βίντεο των New York Times που έχει αποθηκεύσει στο κινητό της. Μια μικρή Ουκρανή παραπονιέται γιατί η μέρα που μόλις ξημέρωσε δεν της αρέσει καθόλου. Θέλει να γυρίσει στο σπίτι της… «Έχουμε αγωνία για τους Ουκρανούς, για τους ομογενείς μας και πάνω απ’ όλα για τα μικρά παιδιά»

Θα περίμενε κανείς από μία τόσο ευαίσθητη υφυπουργό να είχε δείξει παρόμοια ευαισθησία για το ξεσπίτωμα των παιδιών του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ, για ένα ξεσπίτωμα που ευθύνεται η ίδια και η κυβέρνησή της. Μια κυβέρνηση που διαλύει κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας και επικαλείται προσχηματικά, μέσω των τοπικών στελεχών της, ότι πρέπει να γίνουν κάποιες βελτιωτικές αλλαγές (…) για την καλύτερη διαβίωση των παιδιών!

Μπορεί να θεωρούσαμε αιτιολογημένο αυτό το «ενδιαφέρον» αν είχαμε δει από την κυβέρνηση μια ευαισθησία για το ότι πάρα πολλοί μαθητές κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια, μέσα σε κοντέινερ και γενικά σε απαράδεκτες εκπαιδευτικά συνθήκες.

Ωστόσο αποτελεί έκπληξη και η στάση της Δημοτικής αρχής της βόρειας Κέρκυρας, που ενώ εδώ και μήνες έχει υπ όψη το θέμα και παρά τις διαμαρτυρίες της, δεν έκανε απολύτως τίποτα πρακτικό μέχρι τώρα, δεν έφερε ποτέ το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να βρεθεί μια λύση, ούτε προσπάθησε μόνη της σε αυτή την κατεύθυνση, κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά ερήμην του Δ. Σ. για πάρα πολλά άλλα θέματα.  

Καλούμε το Δήμαρχο, να κλείσει τα σχολεία της βόρειας Κέρκυρας την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη, προκειμένου να συμμετάσχουν οι μαθητές στη διαμαρτυρία ενάντια στο κλείσιμο του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ, για ανάκληση της απόφασης της διοίκησης της δομής, ανάκληση της μεταφοράς των παιδιών τα οποία πρέπει ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Καλούμε τους συνδημότες στη διαμαρτυρία την Πέμπτη 11:00 στην πρώην Νομαρχία