Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις κάλπες σήμερα και αύριο οι εκπαιδευτικοί για να εκλέξουν το νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
20 Δεκεμβρίου 2022 / 09:30

Τέσσερα υποψήφια σχήματα και ένας ανεξάρτητος διεκδικούν την ψήφο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοιχτή επί δυο ημέρες θα παραμείνει η κάλπη για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας. Οι εκλογές για το νέο Προεδρείο αλλά και για την ανάδειξη αντιπροσώπων για τη Γ.Σ. του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.
 
Οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν και τις δυο ημέρες στο 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας και μόνο διά ζώσης. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη από τη 1 μ.μ. – 8 μ.μ. και αύριο από τη 1 μ.μ. – 7 μ.μ.

«Οι εκλογές θα διαρκέσουν δυο ημέρες, προκειμένου να έρθουν να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι. Η κάλπη μετά το πέρας της πρώτης ημέρας θα παραμείνει εντός του σχολείου σε αίθουσα που θα κλειδωθεί με κλειδαριά και λουκέτο, ώστε να διασφαλιστεί», τόνισε στην «Ε» ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος.

Τέσσερα και ένας ανεξάρτητος

Η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων έληξε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.  Τα υποψήφια σχήματα που διεκδικούν την ψήφο των καθηγητών είναι τέσσερα, ενώ ως ανεξάρτητος για το Δ.Σ κατεβαίνει ο Δημήτρης Καββαδίας.


Ειδικότερα τα υποψήφια σχήματα είναι τα εξής: Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, ΣΥΜΕΚ και Αγωνιστικές Κινήσεις.
 
Οι αρχαιρεσίες λόγω της εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη διενεργούνται χωρίς να είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική άδεια που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι κατά το παρελθόν τα σχολεία την ημέρα των εκλογών άνοιγαν μόνο ως εκλογικά κέντρα για τις εκλογές των εκπαιδευτικών.


Μετά το νέο έτος

Η θητεία του νέου ΔΣ είναι ενός έτους, ενώ η σύστασή του σε Σώμα, λόγω των εορτών που μεσολαβούν, θα γίνει το νέο έτος, με το άνοιγμα των σχολείων στις 9 Ιανουαρίου, όπως διευκρίνισε στην «Ε» ο κ. Καπετάνιος. 
 
Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές οι εκπαιδευτικοί που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα ανήλθαν στους 378 σε σύνολο 855.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ