Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγραφή κοινόχρηστων χώρων για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης

Σχέδιο πόλης
08 Δεκεμβρίου 2022 / 14:16

Υπογραφή σύμβασης για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων στο Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύμβαση για την Παροχή Υπηρεσίας Συμβούλου, για την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων στο Ε.Σ.Ε.Κ.Κ., συνολικής αξίας  36.580,00,  υπεγράφη από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων Νήσων και την ανάδοχο εταιρεία   «CONSORTIS -  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.
 
Το αντικείμενο της  σύμβασης αφορά στην παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα για τη σύνταξη Επιχειρησιακού Σχεδίου για την εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων.  
 
Το Επιχειρησιακό Σχέδιο Εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων (Ε.Σ.Ε.Κ.Κ.) του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου, έχει ως στόχο να συμβάλει στην ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης, μέσω της απόκτησης των χαρακτηρισμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων και προσανατολίζεται στην καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης για τους παραπάνω χώρους, για τους οποίους δεν έχει συντελεστεί απαλλοτρίωση.
 
Σκοπός της χρηματοδότησης της εκπόνησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου Εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών χώρων είναι η ολοκλήρωση της εφαρμογής του σχεδίου πόλης και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, μέσω της δρομολόγησης των διαδικασιών απόκτησης των απαραίτητων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.