Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λειτουργία λογοτεχνικής ομάδας στο 7ο Γυμνάσιο

7ο Γυμνάσιο
07 Δεκεμβρίου 2022 / 21:29
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σκοπός είναι η καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για την ανάγνωση και εν γένει για το βιβλίο, ώστε αυτή να εξελιχθεί σε μια ευχάριστη και δημιουργική ενασχόληση στη ζωή τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από το 7ο Γυμνάσιο ανακοινώθηκε η λειτουργία λογοτεχνικής ομάδας στο χώρο του σχολείου για το έτος  2022-23.
Σκοπός είναι η καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για την ανάγνωση και εν γένει για το βιβλίο, ώστε αυτή να εξελιχθεί σε μια ευχάριστη και δημιουργική ενασχόληση στη ζωή τους.
Οι μαθητές/ τριες στο πλαίσιο της ομάδας:
• θα μελετήσουν βιβλία γνωστής συγγραφέως, εκπροσώπου  της εφηβικής λογοτεχνίας.
•  θα έχουν τη δυνατότητα να ερευνήσουν τα ερεθίσματα και γενικά τα στοιχεία, τα οποία εμπνέουν και ωθούν τον κάθε δημιουργό στην συγγραφή ενός έργου,
• θα αναλύσουν τους χαρακτήρες, το ήθος και το ύφος  του έργου και θα προβληματιστούν σχετικά με θέματα της ηλικίας τους και όχι μόνο, τα οποία θέτει ο/η δημιουργός.
•  στη διάρκεια των συναντήσεων αφενός θα  εξασκηθούν  στην ομαδοσυνεργατική  διαδικασία, αφετέρου θα ενισχύσουν την κρίση, τη φαντασία, τον λόγο τους, την φαντασία κι ακόμα την αυτοπεποίθησή τους.
• Κατά περίπτωση θα υπάρξει και ειδική εισήγηση - παρέμβαση καθηγητών και συζήτηση πάνω σε συναφή με την λογοτεχνική θεματολογία ενδιαφέροντα φιλολογικού, ιστορικού και πολιτισμικού περιεχομένου,ώστε να δοθούν αφορμές για νέες δημιουργίες, πνευματικές αναζητήσεις και πολιτιστικές συσχετίσεις. 
• Θα έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε άμεση ζωντανή επαφή με την συγγραφέα, καθώς η ομάδα θα ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της με την πρόσκληση της συγγραφέως στο σχολείο μας και με την παρουσίαση της μελέτης, των βιωμάτων και  συμπερασμάτων τους  στη σχολική μας κοινότητα.
• Επίσης, προβλέπεται η πραγματοποίηση  εκπαιδευτικής εκδρομής κατά το εαρινό εξάμηνο με σκοπό την επίσκεψη στο χώρο βιβλιοθήκης άλλου νομού.
Οι συναντήσεις κατόπιν συνεννοήσεως με τους μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον  πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, 2.00 έως 2.45 μ.μ. στο χώρο του σχολείου.
Υπεύθυνοι καθηγητές : Μίαρη Θέκλη – Ζαβιτσάνου Βάνα – Λιντοβόης Κωνσταντίνος

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.