Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Ανακαλύπτω την πόλη μου»

Ανακαλύπτω την πόλη μου
06 Δεκεμβρίου 2022 / 21:28
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της αξιοποίησης τέτοιου είδους ψηφιακών εφαρμογών τόσο από τους τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης όσο και από τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για την προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου με τίτλο «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ», Ψηφιακά εργαλεία για την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων και της τοπικής ιστορίας των Ιονίων Νήσων που διοργανώθηκε από το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 στις 11:00 π.μ. στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. Ιόνια Νησιά και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η επιστημονική ομάδα του Ιονίου Πανεπιστημίου, με Επικεφαλής τον καθηγητή του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, κ. Θεόδωρο Παππά, παρουσίασε την εφαρμογή των δέκα (10) ψηφιακών οδηγών περιήγησης και τα τέσσερα (4) ψηφιακά παιχνίδια, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου για την ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες.

Ο Διευθυντής της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Ιονίων Νήσων, κ. Τσουμάνης Κωνσταντίνος μίλησε για τη συμβολή των ψηφιακών εφαρμογών στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ ο Δρ. Πληροφορικής και Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, κ. Τσίπης Αθανάσιος, παρουσίασε δράσεις ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών που στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την αύξηση της επισκεψιμότητας.

Κλείνοντας την εκδήλωση οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της αξιοποίησης τέτοιου είδους ψηφιακών εφαρμογών τόσο από τους τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης όσο και από τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας για την προώθηση της ιστορίας και του πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Το έργο με τίτλο «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ-ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ», έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας με ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας & των ΤΠΕ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά» 2014-2020.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.