Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο με θέμα «Τεχνικές πωλήσεων και εξυπηρέτηση πελάτη»

σεμινάριο
05 Δεκεμβρίου 2022 / 15:36
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Οι επιχειρήσεις εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του εν λόγω διαδραστικού σεμιναρίου, το οποίο παρακολούθησαν νέοι αλλά και πεπειραμένοι πωλητές όλων των βαθμίδων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις 2 και 3 Δεκέμβρη 2022 στη Κέρκυρα, με θέμα «Τεχνικές πωλήσεων και εξυπηρέτηση πελάτη», με την συμμετοχή τοπικών επιχειρηματιών –παραγωγών.

Οι επιχειρήσεις εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του εν λόγω διαδραστικού σεμιναρίου, το οποίο  παρακολούθησαν νέοι αλλά και πεπειραμένοι πωλητές όλων των βαθμίδων, που ήθελαν  να βελτιώσουν τις ικανότητες τους σε σύγχρονες μεθοδολογίες χειρισμού πελατών.

Η πώληση σήμερα χρειάζεται στρατηγική, για αυτό και η θεματολογία του σεμιναρίου αφορούσε σε ένα σύνολο πρακτικών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων που στοχεύουν στο χτίσιμο μιας εμπειρίας πελάτη που δημιουργεί ευκαιρίες. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτήκαν σε μια δομημένη διαδικασία πώλησης μέσα από την εξάσκηση παιχνιδιών ρόλων και δημιουργία ομάδων.

«Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ έχει ως κύριο στόχο την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της Περιφέρειας μας και την στήριξη των παραγωγών /επιχειρηματιών που απασχολούνται σε αυτόν. Το επάγγελμα του πωλητή είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα έσοδα των επιχειρήσεων. Καθώς λοιπόν οι επιχειρήσεις εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό και από τις ικανότητες των πωλητών που διαθέτουν, θεωρούμε απαραίτητο και αναγκαίο  ότι  πρέπει να αναβαθμίζουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους,  με την εκμάθηση νέων τεχνικών/εργαλείων και την πρακτική άσκηση, προκειμένου να ανταποκρίνονται επιτυχώς στα καθήκοντά τους. Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΙΝ , κ. Νικόλαος Μουζακίτης ανέφερε τα εξής: 
"Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση που είχαμε από τους επιχειρηματίες /παραγωγούς κι ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας θα έχει και συνέχεια» .

Το σεμινάριο χαιρέτησε και ο κ. Ιωάννης Αρμενιάκος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Υπαίθρου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης  ΠΙΝ.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η κ. Σ.Ασωνίτου από την εταιρεία EXANTAS GREECE, με πολυετή εμπειρία στον χώρο της κατάρτισης-εκπαίδευσης.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.