Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σωματείο Εστίασης Παλιάς Πόλης: «Δεχόμαστε λάσπη και εμπάθεια»

Ωράριο μουσικής
04 Δεκεμβρίου 2022 / 12:39

«Προχωράμε σε απαντήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να παραπληροφορούνται οι πολίτες»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Την 1η Δεκεμβρίου 2022, σε τοπική διαδικτυακή εκπομπή, αναφέρθηκαν λαθεμένα και εμπαθή σχόλια σχετικά με τα δίκαια αιτήματα μας για την τροποποίηση της Κανονιστικής Πράξης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας αναφορικά με το ωράριο μουσικής» επισημαίνει το νεοσύστατο Σωματείο Εστίασης Διασκέδασης Παλιάς Πόλης, το οποίο εξέδωσε σχετική απάντηση:

Έγινε αναφορά:  
1) ότι  δημιουργηθήκαμε σαν σύλλογος για να κάνουμε κέντρα διασκέδασης μέσα στη πόλη,

2) ότι δήθεν θα βγούμε από την UNESCO λόγω παράτασης ωραρίου και

3) ότι θέλουμε να καταργήσουμε το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας.

Προχωράμε σε απαντήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να παραπληροφορούνται οι πολίτες και λέμε τα εξής:

1. Απολύτως ανυπόστατο. Δεν δημιουργηθήκαμε για να κάνουμε την Παλαιά Πόλη κέντρο διασκέδασης. Εμείς επιθυμούμε μια πόλη και ένα ιστορικό κέντρο στολίδι, μέσα στην UNESCO, με κανόνες, με σεβασμό προς το κοινωνικό σύνολο, με ευκαιρίες για πολιτιστική και επαγγελματική ανάπτυξη. Θέλουμε μια ζωντανή πόλη στην UNESCO, όχι μια πόλη φάντασμα.  

2. Απολύτως ανυπόστατο. Μέσα στην UNESCO, μέσα στον πολιτισμό και την πολιτισμική ανάπτυξη. Αυτό θέλουμε, γι’αυτό αγωνιζόμαστε. Η πολιτισμική κληρονομιά της Κέρκυρας θα προστατευτεί , αυτό επιθυμούμε όλοι.  

3. Απολύτως ανυπόστατο. Δίκαιους κανόνες και νομιμότητα ζητάμε, με σεβασμό προς την πολιτιστική μας κληρονομιά, όχι αοριστίες. Δεν θα πρέπει όμως η UNESCO να χρησιμοποιείται ως άστοχη καραμέλα και δικαιολογία για να τιμωρήσουν κάποιοι συγκεκριμένοι την εστίαση και την διασκέδαση. Με βάση ποια διάταξη κάποιοι παντογνώστες κουνάνε το δάχτυλο; Πόσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί ως «δικαιολογητικός λόγος» η συμπερίληψη της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας στα μνημεία UNESCO για να μην παίζει μουσική με κανόνες; Ποια όμως είναι η νομοθεσία για την πολιτιστική μας κληρονομιά που απαγορεύει την ισότιμη παράταση ωραρίου;

Δεν βρισκόμαστε εδώ για να ανταλλάξουμε εμπάθεια και λάσπη με κανέναν. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε την ηθική και πραγματική νομιμότητα, και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συλλόγου, κατοίκων και επιχειρήσεων. Άλλοι δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις, κουνάνε το δάχτυλο και παραμιλούν. Για ποιο λόγο κάποιοι έχουν ξεκινήσει όλο αυτό τον πόλεμο εις βάρος συγκεκριμένα των επιχειρηματιών της εστίασης της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας;
 
Εκ του Σωματείου