Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νότια Κέρκυρα 2030: Με μεγάλη καθυστέρηση το ενδιαφέρον του Δήμου για το ΠΚ Αργυράδων

ΠΚ Αργυράδων
30 Nov 2022 / 17:23

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Νότια Κέρκυρα 2030» για τη στέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου

Δόθηκε στην δημοσιότητα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, με αντικείμενο την μίσθωση ακινήτου για την στέγαση του Κλιμακίου Πυροσβεστικής Νότιας Κέρκυρας, έπειτα από την πρόσφατη ανάδειξη του προβλήματος που έχει προκύψει με τον υπάρχοντα χώρο στο Δ.Δ Αργυράδων.

Σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης ο χώρος που θα επιλεγεί πρέπει να συγκεντρώνει τις απαραίτητες προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας του κλιμακίου. Επισημαίνεται δε ότι η υφιστάμενη κατάσταση του προς μίσθωση ακινήτου πρέπει να είναι κατάλληλη για άμεση χρήση του, χωρίς περαιτέρω παρεμβάσεις.

Προκαλεί μάλιστα αίσθηση το γεγονός ότι ο χρόνος μίσθωσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα έτος, ενώ για την συνέχεια προφανώς πρέπει να επαναληφθεί ανάλογη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, δεδομένης της κρισιμότητας του προβλήματος και φυσικά δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα.

Αντιθέτως μεταθέτει την ευθύνη στην επόμενη Δημοτική αρχή, όταν αναδειχθεί έπειτα από την εκλογική διαδικασία της 8ης Οκτωβρίου. Συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς ότι άλλο ένα σοβαρό ζήτημα για την ασφάλεια της Νότιας Κέρκυρας μπαίνει στις καλένδες με συνοπτικές διαδικασίες και εξόφθαλμη αποποίηση ευθυνών.

Σε προηγούμενο δελτίου τύπου αναφερθήκαμε σε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία θυμίζουμε αφορά την στέγαση του κλιμακίου στο παλιό δημοτικό σχολείο Μεσογγής, για το οποίο συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις αξιοποίησης του για τον σκοπό αυτό, ενώ δεν θα προέκυπτε οικονομική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Επιπλέον διερωτάται κανείς αν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους της δημοτικής αρχής ως προς το γραφειοκρατικό μέρος της διαδικασίας και συγκεκριμένα εγγραφή πίστωσης στον τρέχοντα προϋπολογισμό, απόφαση οικονομικής επιτροπής και βεβαίως αν έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κύρωση όσων έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Με την επιφύλαξη των ανωτέρω, θα διερευνήσουμε το ζήτημα και θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία, καθώς υπάρχει κίνδυνος αφενός μεν η εν εξελίξει πρόσκληση να κριθεί άγονη λόγω μη υποβολής κατάλληλων προτάσεων και αφετέρου η διαδικασία να ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω μη τήρησης των προβλεπόμενων από τον νόμο ενεργειών.

Η προσέγγιση του θέματος είναι αντιπροσωπευτική της γενικότερης αντίληψης της παρούσας δημοτικής αρχής για την προοπτική και το μέλλον της Νότιας Κέρκυρας. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να κρίνουν τα τεκταινόμενα και να διεκδικούν το καλύτερο για την διαβίωση τους.