Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξοντωτικές ποινές σε δυο σωματεία στις Κυκλάδες

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ
30 Nov 2022 / 15:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ. Είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες για τα προβλήματα που δεν έχουν τελειώσει με τις ομάδες που έμειναν εκτός μητρώου ΓΓΑ και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ. Είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες για τα προβλήματα που δεν έχουν τελειώσει με τις ομάδες που έμειναν εκτός μητρώου ΓΓΑ και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες. Μάλιστα στις Κυκλάδες η ΑΕ Πάρου και ο Νηρέας Πάρου κατήγγειλαν στη ΓΓΑ την ΕΠΣ Κυκλάδων επειδή, όρισε αγώνες πέντε σωματείων, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η Ένωση Κυκλάδων, δεν όρισε στη συνέχεια αγώνες των 5 ομάδων, αλλά εξόντωσε οικονομικά τις δυο καταγγέλλουσες.

Εκμεταλλευόμενη απαράδεκτη (κατά την άποψή μας) διάταξη που έβαλε η ΕΠΟ στον ΚΑΠ ότι τα σωματεία που προσφεύγουν ενώπιο τρίτων αρχών (π.χ. ΓΓΑ) θα τιμωρούνται με αφαίρεση δέκα βαθμών, πρόστιμο 3.000 ενώ οι πρόεδροί τους με το ίδιο πρόστιμο και ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους από ένα έως τρία χρόνια.

Με αυτή τη διάταξη τιμωρήθηκαν και τα δυο σωματεία, έχασαν 10 βαθμούς και  πρέπει να πληρώσουν 6.000€ το καθένα γιατί έψαξαν το δίκιο τους, στην ανώτερη αθλητική αρχή. Μιλάμε για ερασιτεχνικά σωματεία που με έρανο συντηρούνται και κρατούν στον αθλητισμό δεκάδες νέους.

Απίστευτο και όμως Ελληνικό, μια πρώτη γεύση το πώς θέλει η ΕΠΟ να φιμώνει κάθε σωματείο και να το έχει άβουλο σαν πρόβατο στη «στάνη της». Μόνο ντροπή μπορεί να νοιώσει κανείς γι αυτήν την κατάντια της Ομοσπονδίας του Μπαλτάκου, για τον οποίο οι καταγγελίες δεν είναι ολίγες για τον τρόπο διοίκησης, τα οικονομικά κλπ. Καταγγελίες λες και υπάρχει δικτατορική διοίκηση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, που μόνο θλίψη σε κάνει να νοιώθεις.  

Υπάρχει και άλλη τέτοια περίπτωση αφού ο Ολυμπιακός Ανάληψης (ΕΠΣ Μεσσηνίας ) κατήγγειλε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε άδεια τέλεσης αγώνα που κακώς ορίστηκε με το σωματείο Σπερχογεία, επειδή το σωματείο αυτό δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου. Στη περίπτωση αυτή ο Αυγενάκης τα «έχωσε» στην Περιφέρεια και να δούμε η Ένωση εκεί αν τιμωρήσει την καταγγέλλουσα ομάδα με τη διάταξη «έκτρωμα» της διοίκησης Μπαλτάκου.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια