Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες «καμπάνες» σε εννέα σωματεία  για «προπονητές»

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
29 Nov 2022 / 16:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διάταξη της ΕΠΟ, αλλά και ο νέος νόμος που υποχρεώνει όλα τα σωματεία να έχουν πιστοποιημένο προπονητή, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε αρκετά σωματεία του νησιού μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διάταξη της ΕΠΟ, αλλά και ο νέος νόμος που υποχρεώνει όλα τα σωματεία να έχουν πιστοποιημένο προπονητή, έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε αρκετά σωματεία του νησιού μας. Και αυτό γιατί η ΕΠΣ Κέρκυρας είναι υποχρεωμένη να μοιράζει πρόστιμα σε κάθε σωματείο όταν σε επίσημο αγώνα δεν αναγράφεται προπονητής στο Φύλλο Αγώνα.

Η τελευταία ανακοίνωση της Ένωσης ενημέρωνε ότι η πειθαρχική επιτροπή σε εφαρμογή του άρθρων 6 παρ.2 α και 11 του κανονισμού προπονητών της ΕΠΟ και του άρθρου 15 της προκήρυξης της ΕΠΣ Κέρκυρας που αναφέρεται στην πρόσληψη πιστοποιημένου προπονητή, τιμώρησε με χρηματικά πρόστιμα τον Κεραυνό Αγ. Νικολάου και τον Ηρακλή Αγ. Δέκα με 200€ για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και για αγώνα κυπέλλου, ενώ με 100€ τιμωρήθηκαν, Θιναλιακός, ΠΑΟ Κορακιάνας, ΓΕ Παλαιοκαστριτών, Αστέρας Σπαρτύλα, ΑΟ Βασιλάτικα, Κεραυνός Δραγωτινών, Ατρόμητος Άφρας. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ματς που δίνει μια ομάδα.     

Συνολικά εννέα από τα 33 σωματεία που παίρνουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, τιμωρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ανάλογη ανακοίνωση περιμένουμε και αυτήν, αφού πρώτα θα συνεδριάσει η πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης. Το  θέμα δεν είναι αν υπάρχουν διπλωματούχοι προπονητές στο νησί, αφού ο Σύνδεσμος έχει πάνω από 50, αλλά γιατί τα σωματεία δεν προσλαμβάνουν.

Η εκτίμησή μας είναι πως πολλά από αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν  κάποιο μισθό σε προπονητή, επειδή τα οικονομικά τους είναι πενιχρά. Παράλληλα θα αναρωτιέται κανείς, αν για κάθε αγώνα πρέπει να πληρώσουν 100€ πρόστιμο, περίπου 2.000€, είναι καλύτερα από το να προσλάβουν προπονητή;

Και αν ανατρέξει κανείς στα χρήματα που παίρνουν οι προπονητές στο νησί στα ερασιτεχνικά σωματεία που μετέχουν στα Τοπικά πρωταθλήματα, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως ξεκινάνε οι τιμές από 300€ και μπορεί να φτάσουν στα 800 ή και 1.000€. Το 1.000€ μπορεί να τα παίρνουν οι 2,3 καλύτεροι προπονητές, οι οποίοι πιθανόν να κάνουν και καθημερινές διαδρομές 80-100χλμ για να πάνε προπόνηση και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Λύση, με βάση τα ισχύοντα,  δεν υπάρχει, τα πρόστιμα θα συνεχιστούν ως το τέλος της σεζόν, με την ΕΠΣΚ να μην μπορεί (εκ του νόμου) να αλλάξει κάτι.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια