Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε ο Β΄ Βρεφικός Σταθμός του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Βρεφικός σταθμός
28 Nov 2022 / 15:59

Μέσα στο 2023 προγραμματίζεται η λειτουργία δύο ακόμα βρεφικών σταθμών σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα εγκαίνια ενός ακόμα βρεφικού σταθμού στην οδό Ακαδημίας στην πόλη της Κέρκυρας (πρώην ΚΑΠΗ), πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου και την Πρ. του ΣΥΚΟΙΠΑ Μ. Ζερβού.

Ο σταθμός φιλοξενεί 26 βρέφη ηλικίας από 8 μηνών έως 2,5 ετών. Πρόκειται για τον δεύτερο νέο βρεφικό σταθμό που δημιουργήθηκε στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που έχουν καταγραφεί, με γνώμονα τη στήριξη των εργαζόμενων μητέρων και των κερκυραϊκών οικογενειών.



Μάλιστα, μέσα στο 2023 προγραμματίζεται η λειτουργία δύο ακόμα βρεφικών σταθμών σε Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε ο 3ος βρεφονηπιακός σταθμός, που στεγάζεται πλέον σε ένα πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργικό κτίριο.

Η  αύξηση του αριθμού των βρεφικών σταθμών στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας από δύο σε τέσσερις αλλά και η βελτίωση των υποδομών τους, αντανακλά τη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από τη δημοτική αρχή του Κεντρικού Δήμου και το ΣΥΚΟΙΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό:
-Ιδρύθηκαν δύο νέοι βρεφικοί σταθμοί. 
-Έγιναν εκτεταμένες εργασίες αναμόρφωσης στο σύνολο των παιδικών και βρεφικών σταθμών.
-Πραγματοποιήθηκε προμήθεια νέου εξοπλισμού σε έπιπλα και παιχνίδια κήπου σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.
-Παιδίατροι καλύπτουν όλους τους Παιδικούς, Βρεφικούς  και βρεφονηπιακούς σταθμούς ενώ υπάρχει και γιατρός εργασίας.

Σε δήλωση της, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τονίζει: «Αυτή η δημοτική αρχή θα συνεχίσει, μέχρι την τελευταία ημέρα, να υλοποιεί και να παραδίδει έργα που αλλάζουν την εικόνα του τόπου μας, έργα που έχουν ως άμεσα ωφελούμενους τον πολίτη, την οικογένεια.

Άλλοι περιορίζονται μόνο στα λόγια, εμείς μιλάμε με έργα. Και θα συνεχίσουμε να μιλάμε με έργα» τόνισε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στα εγκαίνια ενός ακόμα βρεφικού σταθμού στην πόλη της Κέρκυρας.
Πρόκειται για τον 2ο βρεφικό σταθμό, τον δεύτερο που δημιουργήθηκε και λειτουργεί πλέον στην πόλη και στεγάζεται στην οδό Ακαδημίας στη πόλη της Κέρκυρας σε ένα ασφαλές, πλήρως ανακαινισμένος, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο.



Παράλληλα όπως τόνισαν η Δήμαρχος αλλά και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρία Ζερβού, αναζητούνται δύο ακόμα κατάλληλα κτίρια για να δημιουργηθούν δύο ακόμα βρεφικοί σταθμοί αλλά αυτή τη φορά στις δημοτικές ενότητες. Η κ. Ζερβού στην τοποθέτησή της ευχαρίστησε την διευθύντρια και το προσωπικό του σταθμού καθώς και όλους τους συνεργάτες της στον Οργανισμό για την αποτελεσματική και κοπιώδη προσπάθεια την οποία καταβάλλουν.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί πριν από τρία χρόνια, το 2023 ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας θα έχει περισσότερους βρεφικούς σταθμούς με καλύτερο εξοπλισμό αλλά και συνθήκες για τα παιδιά και για τους εργαζόμενους. Και η δέσμευση αυτή έγινε πράξη» τόνισε η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.