Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
25 Nov 2022 / 15:37

ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κέρκυρας ζητούν την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων της ειδικής αγωγής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές με σημείο αιχμής την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων της ειδικής αγωγής.
 
Η κινητοποίηση έλαβε χώρα μετά από κάλεσμα του ΣΕΠΕ Κέρκυρας και υποστηρίχθηκε και από την τοπική ΕΛΜΕ, ενώ για το σκοπό αυτό κηρύχθηκαν διευκολυντικές στάσεις εργασίας.
 
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης, τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων , ωστόσο η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης ακόμη δεν έχει εκδοθεί.
«Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.
Καλούμε για ακόμα μια φορά τη Διεύθυνση να προχωρήσει άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020», επισήμανε ο κ. Κουρσάρης.
 
Όπως είπε ήδη σε άλλες Διευθύνσεις ΠΕ ανά τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α,Γ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Πειραιά κ.ά.) όπως και στην Δευτεροβάθμια (Γ΄ Αθήνας, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Χανίων, κ.ά.) , χαρακτηρίζοντας προκλητικό το γεγονός ότι η όμορη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας  έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία.
 
17 της ειδικής αγωγής

Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν 17 εκπαιδευτικοί της ειδικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Κέρκυρας. Όπως είπε, παρότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί εργάζονται στα σχολεία, ωστόσο βιώνουν μία κατάσταση «ομηρίας» και ανασφάλειας αναμένοντας να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία για την μονιμοποίησή τους, ενώ μέχρι να συμβεί αυτό δεν μπορούν να ανελιχθούν υπηρεσιακά.
 
Τόνισε δε ότι με προφορική εντολή του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Κόπτση προς τους Διευθυντές εκπαίδευσης ζητήθηκε να «παγώσει» κάθε είδους διαδικασία μονιμοποίησης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, ύστερα από την παρέλευση της διετούς δόκιμης υπηρεσίας τους, προκειμένου, όπως είπε να τους χρησιμοποιήσει εκβιάζοντάς τους για να αποδεχτούν την «αξιολόγησή» τους. «Φυσικά η εντολή αυτή είναι καθόλα παράνομη και γι’ αυτό δεν στέλνεται από το ΥΠΑΙΘ γραπτή οδηγία και δεν εκδίδεται εγκύκλιος», σχολίασε ο ίδιος.
 
Ο λόγος της καθυστέρησης

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο η διαδικασία έχει καθυστερήσει επειδή ελέγχεται το νομικό πλαίσιο, ενώ αναμένεται παράλληλα η εφαρμοστική εγκύκλιος για τις μονιμοποιήσεις. 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ