Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία από γονείς του Κέντρου Απεξάρτησης «Διάπλους»

Επιστολή
24 Nov 2022 / 14:13

Επιστολή για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Στις τελευταίες εκλογές για ανάδειξη ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και φίλων “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”, η πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ προχώρησε σε εκλογές χωρίς:
α) να υπάρξει σύγκληση του ΔΣ, 
β) χωρίς απόφαση ΓΣ,
γ) χωρίς κοινοποίηση της εκλογικής διαδικασίας,
δ) χωρίς την παρουσία της εξελεγκτικής επιτροπής,
ε) χωρίς να ενημερώθεί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών για την εκλογική διαδικασία.

Ως αποτέλεσμα αυτού, τρία (3) μέλη του νεοεκλεγέντος ΔΣ παραιτήθηκαν. Στο υπάρχον ΔΣ, που λειτουργεί με πέντε μέλη (5) δεν υπάρχει ούτε ένας γονέας που το παιδί του είναι σε θεραπεία στον “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”. Ποιόν λοιπόν εκπροσωπεί αυτή την στιγμή ο Σύλλογος;

Στην απόπειρα παύσης του επιστημονικά υπευθύνου του “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”, το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Φίλων δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη, δεν προσπάθησε να προστατέψει τα παιδιά και την θεραπεία τους. Γιατί άραγε;
Το τελευταίο διάστημα γίνονται εκτεταμένες συζητήσεις για δωρεά από το ΔΣ του Συλλόγου προς το ΓΝΚ, διαφόρων αντικειμένων που είχαν προσφερθεί από τους συμπολίτες μας για να βρίσκονται στους χώρους του “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Εάν αληθεύει, με ποιο δικαίωμα έγινε και για ποιο λόγο; Γιατί δεν ενημερώθηκαν τα μέλη του Συλλόγου;
Εξωφρενικό είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των θεραπευτικών κοινοτήτων, η πρόεδρος με αίτημα της προς το ΔΣ του ΓΝΚ και χωρίς να ενημερώσει τον επιστημονικό υπεύθυνο και τα μέλη του Συλλόγου, ζήτησε τα κλειδιά των θεραπευτικών νοσοκομειακών χώρων της Μονάδας για συνεδριάσεις και εκδηλώσεις του Συλλόγου!

Αυτή η πράξη που ευτυχώς αποσοβήθηκε την τελευταία στιγμή με παρέμβαση του επιστημονικά υπευθύνου που μας ενημέρωσε με γραπτή επιστολή, θα μας εξέθετε στην επιστημονική και θεραπευτική κοινότητα και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τόσο την θεραπεία των παιδιών μας όσο και την ίδια τους τη ζωή.

Μπροστά σε αυτή την τραγική κατάσταση, την προσπάθεια κατασυκοφάντησης και την προσπάθεια επιστημονικής, ηθικής, φυσικής, ψυχολογικής εξόντωσης του επιστημονικά υπευθύνου του “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”, οι γονείς που έχουμε τα παιδιά μας σε θεραπεία και που δεν εκπροσωπούμαστε στο νεοεκλεγέν ΔΣ του Συλλόγου που προέκυψε με μη νόμιμο τρόπο, πήραμε την πρωτοβουλία και διοργανώσαμε ευρεία σύσκεψη φορέων με την στήριξη του ΕΣΥΝ και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Στην σύσκεψή συμμετείχαν πάνω από 70 φορείς και εκατοντάδες συμπολίτες μας, άνθρωποι του πνεύματος, της επιστήμης, της τέχνης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, που εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στους εργαζόμενους και την Μονάδα.
Από αυτή την σύσκεψη το ΔΣ του Συλλόγου όχι μόνο απείχε, αλλά με ανακοίνωσή του έκανε σαφές ότι ουδεμία σχέση έχει με την σύσκεψη και ουσιαστικά προέτρεπε, άκουσον άκουσον, τα μέλη και τους συμπολίτες μας να μην συμμετέχουν σε αυτήν!

Τίθεται λοιπόν το εξής απλό ερώτημα, εάν το ΔΣ δεν έχει σχέση με τους Γονείς, και την θεραπευτική ομάδα του “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”, τότε με ποιόν έχει σχέση;
Η εκκωφαντική σιωπή του ΔΣ του Συλλόγου για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε βάρος του “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”, μας βάζει σε σκέψεις για τις πραγματικές επιδιώξεις των εναπομεινάντων μελών του, δεδομένου δε και του γεγονότος ότι δεν έχουν καμία λειτουργική σχέση με την Μονάδα αφού δεν έχουν κανένα δικό τους σε θεραπεία.
Μας βάζει σε σκέψεις το γεγονός ότι άνθρωποι που δεν έχουν καμία λειτουργική σχέση με την Μονάδα και το πρόβλημα των ναρκωτικών, επιμένουν να θέλουν να εκφράζουν τον “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”.

Θα σας παρακαλούσαμε να σεβαστείτε τον πόνο και την αγωνία μας και σας ζητάμε να παραιτηθείτε από την εμπλοκή σας σε κάτι που δεν σας αφορά άμεσα.
Ο χώρος αυτός απαιτεί σεβασμό και δεν προσφέρεται για ακροβατισμούς, ματαιοδοξίες, εγωιστικές φιλοδοξίες και ωφελιμισμούς. Γιατί επιμένετε τόσο, στο να εκφράζεστε στο όνομα μιας Μονάδας απεξάρτησης όπως είναι ο “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” και με την οποία δεν έχετε ουδεμία λειτουργική σχέση;

Τον “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” τον φτιάξαμε όλοι μαζί, όλοι μαζί θα τον προστατέψουμε, όλοι μαζί θα τον αναπτύξουμε γιατί τα παιδιά μας τον έχουν ανάγκη.
Ο καθένας όμως από την θέση στην οποία βρίσκεται και εσείς δεν είστε στην θέση, ευτυχώς, των γονέων που τα παιδιά τους ήταν,είναι ή προσπαθούν να ενταχθούν σε θεραπεία απεξάρτησης.
 
Α.Π & Α.Ρ.