Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έρχεται το «Παραμύθι των Χριστουγέννων» στην Κέρκυρα

Παραμύθι των Χριστουγέννων
24 Nov 2022 / 13:09

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ η τελετή έναρξης. Ένα τεράστιο 3D αστέρι θα αποτελέσει την φετινή πύλη εισόδου στο χριστουγεννιάτικο χωριό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό θέαμα υπόσχεται να προσφέρει φέτος ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας για να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα σε πείσμα των δύσκολων καιρών. Η αντίστροφή μέτρηση για το «Παραμύθι των Χριστουγέννων στην Κέρκυρα» που έχει αγκαλιαστεί από μικρούς και μεγάλους έχει ξεκινήσει.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου και θα περιλαμβάνει σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή πολλές εκπλήξεις, εκδηλώσεις, δώρα για τα παιδιά, τηγανίτες και άφθονο ζεστό κρασί. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί από τον Δήμο την επόμενη εβδομάδα.

Ήδη πάντως οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ενώ όλο αυτό το διάστημα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου που έχει την ευθύνη των εκδηλώσεων, πραγματοποιεί συναντήσεις με διάφορα Πολιτιστικά Σωματεία, Σχολές Χορού, χορωδίες και άλλους φορείς που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

"Θα υπάρχουν καθημερινά εκδηλώσεις τόσο το πρωί, κυρίως όμως το απόγευμα με τη συμμετοχή Σχολών Χορού, Πολιτιστικών Σωματείων, Χορευτικών που θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Ιανουαρίου. Επιπλέον θα μοιραστούν 3.000 τσάντες με δωράκια για τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης που συγκεντρώσαμε με τη βοήθεια εθελοντών και χορηγιών και τους οποίους ευχαριστώ θερμά", τόνισε στην "Ε" η κ. Τόμπρου.




Τρισδιάστατο αστέρι

Το χριστουγεννιάτικο χωριό που θα φιλοξενηθεί και πάλι στην πλατεία Δημαρχείου θα αποκτήσει φέτος άλλη όψη. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Σπάτουλα και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της Διοργάνωσης ένα τεράστιο τρισδιάστατο αστέρι μεγέθους 6,5μ x 6,5μ θα αποτελέσει την πύλη εισόδου στο χριστουγεννιάτικο χωριό.

«Το χωριό φέτος θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Ως πύλη εισόδου που θα τοποθετηθεί απέναντι από το ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο θα τοποθετηθεί ένα τρισδιάστατο αστέρι από το οποίο θα μπορούν να εισέρχονται μικροί και μεγάλοι», ανέφερε ο ίδιος.

Στο χωριό οι μικροί φίλοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ταχυδρομείο για να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη αλλά και να επισκεφθούν το σπιτάκι του και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Παράλληλα έμπειροι face painters θα προσφέρουν πληθώρα σχεδίων για κορίτσια και αγόρια μεταμορφώνοντάς τους σε ξωτικά, ταρανδάκια και ό,τι άλλο επιθυμούν.  Το χριστουγεννιάτικο χωριό που θα αναπτυχθεί φέτος με περισσότερα σπιτάκια θα υποδέχεται κόσμο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Σε άλλα σημεία

«Άρωμα» Χριστουγέννων θα υπάρχει και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται να στηθεί ένα μεγάλο καράβι στην πλατεία Σαρόκο σε συνεργασία με τους προσκόπους,το οποίο και θα φωτίζεται, ενώ ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 10 μέτρων θα κοσμεί την πλακάδα του Αγίου. Η φάτνη θα τοποθετηθεί στην πλατεία Ανουντσιάτα.

Παράλληλα έχει ήδη τοποθετηθεί σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και στα καντούνια ο φωτεινός εορταστικός διάκοσμος που το άναμμά του θα χαρίσει μια νότα αισιοδοξίας και χαράς στην πόλη.

Καρουζέλ και παιχνίδια

Γιορτινή ατμόσφαιρα θα περιβάλλει όμως και την Άνω Πλατεία, στο Συντριβάνι, όπου και θα τοποθετηθεί καρουζέλ και άλλα παιχνίδια για το χρονικό διάστημα από 1η Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου2023.

Τέλος, όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Σπάτουλας, υπάρχει η σκέψη να μοιραστούν στις κοινότητες του δήμου και σε περιαστικές περιοχές αντικείμενα από την περσινή διακόσμηση, προκειμένου να «ντυθούν» κι εκείνες με τη μαγεία των Χριστουγέννων.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ