Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ημερίδα για την έμφυλη βία στο Δημοτικό Θέατρο: «Η αγάπη δεν πονάει»

έμφυλη βία
23 Nov 2022 / 18:03

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών - Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας στις 19:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια σειρά από εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την ερχόμενη Παρασκευή, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.
Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση – ημερίδα με τίτλο «Η αγάπη δεν πονάει». Η εκδήλωση - ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19:30.

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία στον τομέα της έμφυλης βίας και όπως αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Μαρία Ζερβού «σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκούπουρα και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας φιλοδοξούμε μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση να ευαισθητοποιήσουμε και να φωτίσουμε πτυχές του σοβαρού αυτού ζητήματος που έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις αυτή την περίοδο».



Στην εκδήλωση, θα αναπτυχθούν τα θέματα:
1) Η πρόληψη εκδήλωσης φαινομένων έμφυλης βίας μέσω Συμβουλευτικής, από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, κα Αμαλία Λεοντίτση,
2) Το χρονικό της έμφυλης βίας και η σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης, από την Ψυχολόγο του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. κα Μαρία Σταμοκώστα,
3)Φαινόμενα Βίας μέσα στην οικογένεια, από την Παιδοψυχολόγο κα Σοφία Ζαχαράτου.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος «METRON» και η Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας-Ωδείον Κέρκυρας.
 
Το έργο «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων» συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».