Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Σε αναστολή η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα

Νοσοκομείο Κέρκυρας
23 Nov 2022 / 13:26

«Αθρόες παραιτήσεις, καμία ενέργεια μετά την επίσκεψη της Υπουργού Υγείας - Το Δημοτικό Συμβούλιο καθυστέρησε χαρακτηριστικά να συζητήσει και να πάρει θέση για το θέμα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Υπό συνεχή αναστολή πλέον βρίσκεται το Νοσοκομείο της Κέρκυρας και κατά επέκταση η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα!» επισημαίνει σε νέα του ανακοίνωση του Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κέρκυρας:

«Τι και αν ήρθε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας μαζί με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και συναντήθηκε με όλους στο Νοσοκομείο,στην περιφέρεια και στα τοπικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ 27/10/22 για προσλήψεις που τελικά δεν έχουν γίνει και λύσεις των προβλημάτων που δεν πάρθηκαν . 

Το δημοτικό συμβούλιο που τελικά μετά βίας και λόγω των επικείμενων εκλογών στους επόμενους μήνες έκανε καθυστερημένη μονοθεματική συνεδρίαση στις 11/11 για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μέχρι σήμερα άβουλο δεν έχει ανακοινώσει το κατά πλειοψηφία ψήφισμα που συμφώνησαν την ημέρα της συνεδριάσεως!
Γιατί άραγε ακόμη καθυστερούν να το ανακοινώσουν! Ποια από τα αιτήματα δεν θέλουν να ανακοινώσουν!

Οι αθρόες παραιτήσεις των γιατρών στο Νοσοκομείο μας συνεχίζονται.
Όπως είχαμε επισημάνει και στην υπουργό αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο για επικείμενες παραιτήσεις στο επόμενο διάστημα δεν διαψευστήκαμε.
Στις προηγούμενες 7 παραιτήσεις 2 ακόμη αξιόλογοι και έμπειροι ακτινολόγοι δήλωσαν την παραίτηση τους .

Φυσικά δημιουργείται πλέον σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας σε όλες τις κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου. 

Η καθημερινή ομαλή λειτουργία των κλινικών πλέον θα καθίσταται προβληματική και αδύνατη. Τμήματα όπως ο μαγνητικός τομογράφος,μαστογράφος, τμήμα οστικής πυκνότητας, υπέρηχος, αξονικός δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και για τα έκτακτα περιστατικά που σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν και άλλες παραιτήσεις. Με δύο γιατρούς δεν θα μπορούν να βγουν οι εφημερίες και να  λειτουργούν πλέον τα τμήματα του ακτινολογικού. 

Ιατρικό προσωπικό αξιόλογο και έμπειρο που κράτησε όρθιο με αυτοθυσία το νοσοκομείο όλα τα χρόνια και ιδιαίτερα στα τρία χρόνια της πανδημίας τώρα λόγω υπερεφημέρευσης και υπερεντατικοποίησης αναγκάζονται να παραιτηθούν .
Είναι πλέον ορατός ο στόχος  της ιδιωτικοποίησης λόγω της  απαξίωσης των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας . 

Εάν πάλι έχουν στόχο να το κάνουν κέντρο υγείας ας το πουν στους πολίτες που ζητούν τη ψήφο τους!

Αντί όμως να μπει σε αναστολή η δημόσια υγεία και το Νοσοκομείο μπείτε σε αναστολή όσοι είστε υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα Δημόσιο Στελεχωμένο Νοσοκομείο με ικανή διοίκηση!»