Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιώργος Ραιδεστινός: Παράταση ωραρίου μουσικής με το στανιό!

Γιώργος Ραιδεστινός
23 Nov 2022 / 10:04

«Πώς στέλνει η Δημοτική Αρχή Υδραίου ανοίγει και πάλι ένα θέμα που έκλεισε το καλοκαίρι;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επισημάνσεις σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πόλης με θέμα το ωράριο μουσικής , κάνει ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Ραιδεστινός:

«Συνεδρίασε χθεςΤρίτη 22/11/2022 το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κέρκυρας με θέμα "αίτηση του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης για παράταση ωραρίου" και σαν κάτοικος της Παλιάς Πόλης συμμετείχα.

Μερικά σχόλια:
1. Η κατάσταση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου είναι, επιεικώς, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Μια αίθουσα με νερά να τρέχουν συνεχώς από την οροφή και σε συνθήκες θλιβερής εγκατάλειψης.

2. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς στέλνει ξανά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  ένα θέμα όταν αυτό συζητήθηκε το καλοκαίρι και απερρίφθη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα έπρεπε να υπάρξει στοιχειοθετημένη εισήγηση που να εξηγεί τι άλλαξε ώστε να ξεκινήσει πάλι η συζήτηση του θέματος. Θεωρώ ότι η Δημοτική
Αρχή Υδραίου-Νεράντζη-Πουλή, που ανοίγει πάλι ένα θέμα που καλώς ή κακώς έκλεισε το καλοκαίρι, παίρνει μεγάλη ευθύνη για μια χωρίς νόημα  όξυνση αντιπαραθέσεων μέσα στην πόλη, δεδομένου ότι ακόμα και μια απλή προσφυγή θα μπορεί να ανατρέψει την όποια απόφαση παρατείνοντας τις αντιπαραθέσεις
. Δεν είναι καιροί για τέτοια παιχνίδια.

3. Μου κίνησε την περιέργεια και δεν κατάλαβα γιατί ο σύλλογος των καταστημάτων εστίασης-διασκέδασης διασπάστηκε στα δύο. Σε μια εποχή που εμφανώς μεγαλώνει το ενδιαφέρον μεγάλων οικονομικών συμφερόντων να "μπουν" στο χώρο φαγητού- διασκέδασης στην πόλη εκτοπίζοντας επαγγελματίες και οικογένειες με χρόνια προσφοράς, πόσο βοηθά μια διάσπαση; Δεν εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα;

4. Με παραξένεψε που ένας υπό σύσταση, όπως δηλώθηκε, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ζωντανής Πόλης της Κέρκυρας και Φίλων που παραβρέθηκε, έθεσε μόνο το θέμα της "ερήμωσης της πόλης αφού τα μαγαζιά κλείνουν στις 10:00!!!".

5. Ευχαριστώ το Τ. Σ. που, με αφορμή το ωράριο μουσικής, μου έδωσε το λόγο και παρουσίασα τις σκέψεις μου για το μέλλον της πόλης της Κέρκυρας. Για το τεράστιο πρόβλημα της ανύπαρκτης στάθμευσης, το κυκλοφοριακό και τα ανοιχτά λεωφορεία που φρακάρουν την πόλη (η Κέρκυρα έχει 18 όταν η Ρόδος μόνο 2 και ένα δημοτικό τρενάκι), για τα ανώνυμα μεγάλα συμφέροντα που  εκτοπίζουν σταθερά και μεθοδικά Κερκυραίους επαγγελματίες και κατοίκους... 

Για την πόλη που, όπως είπαν οι επαγγελματίες, μοιάζει νεκρή πόλη λόγω της μη παράτασης του ωραρίου, αλλά εγώ θεωρώ ότι η ακρίβεια είναι που μας έχει τσακίσει όλους ενώ τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά ούτως ή άλλως αυτή την εποχή.

Για την πόλη, και όλο το νησί, που κινδυνεύει να "ζει" μόνο το καλοκαίρι με τους κατοίκους της να γινόμαστε το αναγκαίο φολκλόρ προσωπικό ενός μεγάλου "θεματικού ιστορικού πάρκου" και οφείλουμε να δούμε όλοι μαζί πώς θα "ζήσουμε" πάλι στον τόπο μας. 

Για πολλά χρόνια οι μόνιμοι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης δέχτηκαν, συμβιβάστηκαν, ανέχτηκαν,  μικρές και μεγάλες υπερβάσεις με την ηχορύπανση κάποιων καταστημάτων. Τα όρια ξεπεράστηκαν από καιρό. Η εμπιστοσύνη για τήρηση των μέτρων έσπασε και, παρά τις υποσχέσεις κάποιων επαγγελματιών, δεν μπορούν να εύκολα να πείσουν.

Σωστά το Τοπικό Συμβούλιο ανανέωσε την παλιά  απόφασή του να μην συμφωνήσει με την παράταση του ωραρίου.

Η πορεία της απόπειρας παράτασης του ωραρίου από δω και πέρα μοιάζει προβλέψιμη. Το Τοπικό Συμβούλιο απέρριψε την πρόταση παράτασης. Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με πλειοψηφία της παράταξης της κας Δημάρχου, θα απορρίψει τη γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Κέρκυρας και θα εισηγηθεί θετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως έκανε και την προηγούμενη φορά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν και αν θα γίνει, θα δούμε αν οι παρατάξεις Υδραίου και Τρεπεκλή θα τα βρουν αυτή τη φορά!!! Μόνο που τώρα, με μια απλή προσφυγή θα μπορεί οποιοσδήποτε να ανατρέψει την όποια απόφαση!!!
 
Ραιδεστινός Γιώργος, εκπαιδευτικός