Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συζήτηση Γκίκα με Στ. Πέτσα για το ποτάμι της Μεσογγής

Στέφανος Γκίκας
22 Nov 2022 / 16:02

Συνάντηση του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ με τον Υπουργό Εσωτερικών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας κατά την οποία συζητήθηκε πρόταση τροπολογίας του Βουλευτή για το Ποτάμι της Μεσογγής.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίκας πρότεινε στον Υπουργό την νομοθέτηση της παραχώρησης κατά χρήση των λιμενικών υποδομών που κατασκευάστηκαν πριν από 20 και πλέον χρόνια στο ποτάμι της Μεσογγής, στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας. Με αυτό τον τρόπο θα ρυθμιστεί ένα ζήτημα που ταλανίζει τους πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής εδώ και χρόνια.
 
Ο Βουλευτής έθεσε επιπλέον εκ νέου το αίτημα που έχουν διατυπώσει οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων με περισσότερους από 300 μόνιμους κατοίκους, να εκλέγεται ως Πρόεδρος ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους.
 
Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι το αίτημα θα εξεταστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, της οποίας η τοποθέτηση επί του ζητήματος έχει βαρύνουσα σημασία.
 
Τέλος, ο Υπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι εκτός της χρηματοδότησης των 150.000 Ευρώ για την μελέτη για τη χάραξη του δρόμου που θα συνδέει την παράκαμψη Αυλιωτών με το νέο λιμάνι του Αγ. Στεφάνου, εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση ύψους 20.000 Ευρώ για την επισκευή του πολιτιστικού κέντρου στον Αγ. Γεώργιο Αργυράδων.