Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ραγκούσης για αυτοδιοικητικές εκλογές: Συνεργασίες «κοιτάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Ραγκούσης
21 Nov 2022 / 10:42

Ο μόνος σαφής αντίπαλος είναι οι κυβερνητικοί υποψήφιοι σε Δήμους και Περιφέρειες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς κομματικό "χρίσμα" θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές τον Οκτώβρη του '23, όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Ραγκούσης που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Κέρκυρα, ως κεντρικός ομιλήτης σε εκδήλωση με θέμα “Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής και οι 6 εθνικές προτεραιότητες του προγράμματος  ΣΥΡΙΖΑ”, στην αίθουσα του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.

Όπως ανέφερε, οι επιλογές δεν θα περιοριστούν σε αμιγώς κομματικά κριτήρια και το κόμμα θα βαδίσει με στρατηγική προοδευτικών συνεργασιών, έχοντας ορίσει σαφώς ως αντίπαλο τους κυβερνητικούς υποψηφίους σε Δήμους και Περιφέρειες. 

Μπροστά στις δημοσκοπήσεις

Είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν πολλές αξιόλογες υποψηφιότητες και ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να "ζευγαρώσει", όπως είπε είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ραγκούσης, τις επιλογές του με αυτές της κοινωνίας.

Σε ανάρτησή του μάλιστα ο βουλευτής σημειώνει ότι η ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση της Κέρκυρας, επιβεβαιώνει τα δημοσκοπικά ευρήματα που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται πλέον στο νησί με 4%, ενώ είχε χάσει με 1%. 

Ο Γιάννης Ραγκούσης, επανέλαβε ότι «η δυνατότητα που δίνει ο εκλογικός νόμος να βγει Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης από τον πρώτο γύρο, αν συγκεντρώσει ποσοστό 43%, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε οι προοδευτικές δυνάμεις να μην λειτουργήσουν με προοπτική συνεργασίας στον δεύτερο γύρο αλλά να κάνουν συμμαχίες που θα επιτρέψουν την εκλογή των υποψηφίων τους από την πρώτη Κυριακή».

Ουδεμία συζήτηση με τον Στέφανο Πουλημένο

Στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ αποκλείουν με σαφή τρόπο τη συνεργασία με το αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο του Στέφανου Πουλημένου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει ουδεμία συζήτηση, έστω και διερευνητική.
Κάνουν λόγο για συγκρότηση ομάδας που θα αποτελείται από πρόσωπα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, χωρίς να αποτελεί προυπόθεση  η κομματική ταυτότητα, αλλά με προοπτική και δυναμική παρουσίας στον Β' γύρο.   

Ως προς τη σύσταση των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ανέφερε ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους εως τον Ιανουάριο. 



Η ομιλία

Στον χαιρετισμό του προς τα στελέχη και φίλους του κόμματος, καθώς και τα νέα μέλη που συμμετέχουν πλέον ενεργά στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο βουλευτής Κέρκυρα Αλέκος Αυλωνίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μαζική παρουσία και τόνισε την ανάγκη συμμετοχής όλων για την ανατροπή της σημερινής από κάθε άποψη απαράδεκτη κατάστασης που έχει εδραιώσει η τριετής διακυβέρνηση της ΝΔ

Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί του Συντονιστή της ΝΕ Κέρκυρας Χρήστου Μωραΐτη, καθώς και των εκπροσώπων των ΟΜ Κεντρικής και Μέσης Κέρκυρας Πηνελόπης Ταρασίδου και Φοίβου Κακαβίτσα.



Στην κεντρική ομιλία του ο Γιάννης Ραγκούσης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και την υπόθεση των υποκλοπών, υπογραμμίζοντας ότι οι παρακολουθήσεις αποτελούν καίριο πλήγμα στη δημοκρατία, περιορίζουν την ελευθερία των των πολιτών και αποδυναμώνουν με επικίνδυνο τρόπο το δημοκρατικό πολίτευμα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε σφιχτό εναγκαλισμό με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, είναι υπεύθυνη για την αισχροκέρδεια και την άκρατη ακρίβεια και δήλωσε ότι ο αντίποδας αυτών είναι μια κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε συνεργασία με τον ελληνικό λαό και την κοινωνία.

«Δεν αξίζει στην Ελλάδα του 2022 να κυβερνάται από μια οικογένεια που όλοι βλέπουμε με τις μεθόδους κυβερνά, δεν αξίζει στους Έλληνες να κυβερνώνται από την οικογένεια Μητσοτάκη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ραγκούσης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης τέλος ζήτησε κι αυτός από την πλευρά του συστράτευση όλων των δυνάμεων, όλων των μελών και κυρίως ενεργοποίηση των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ώστε το πρόγραμμα του κόμματος και η πρότασή του να ακουστεί σε όλη την κοινωνία.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ