Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρών στην δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση μπάζων ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας

ΑΝΑΚΕΜ
18 Nov 2022 / 16:46

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διαχείριση αποβλήτων επισκευών και κατεδαφίσεων, μέσω συλλογικού συστήματος ανακύκλωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διαχείριση αποβλήτων επισκευών και κατεδαφίσεων, μέσω συλλογικού συστήματος ανακύκλωσης ήταν και το αντικείμενο ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε συνεργασία με την ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. και το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο Δήμος αναφέρει: «Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων μέσα από δράσεις και συνεργασίες τις οποίες έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα, δίνει προτεραιότητα στην κυκλική οικονομία. .

Ο τομέας των κατασκευών είναι υπεύθυνος για μεγάλο ποσοστό της απόληψης φυσικών πρώτων υλών. Στην εκδήλωση, έγινε ενημέρωση και ανάλυση των υποχρεώσεων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για τη διαχείριση των συγκεκριμένων αποβλήτων. Αφορά τα δημόσια έργα υποδομών (οικοδομικά, ύδρευσης και αποχέτευσης, οδοποιία, αναπλάσεις) αλλά και τα ιδιωτικά (ανακαινίσεις, κατεδαφίσεις, κατασκευές.)

Η συμμετοχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας στην προσπάθεια αυτή μπορεί να αλλάξει το τοπίο και εικόνες που μας πληγώνουν να γιατρευτούν, ανέφερε η Δήμαρχος Μ. Υδραίου η οποία πρόσθεσε ότι μια τέτοια συνεργασία καθίσταται επιβεβλημένη στο Δήμο. Μπορεί να αποτελέσει την ουσιώδη βάση βιώσιμης εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων από επισκευές, κατεδαφίσεις και δημόσια έργα και να γίνει πράξη η κυκλική οικονομία, είπε χαρακτηριστικά.

Η Μ. Υδραίου ανέφερε επίσης ότι πλέον σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, αποτελεί προϋπόθεση για την χορήγηση αδειών η ύπαρξη συμβάσεων με συγκεκριμένες εταιρείες ανακύκλωσης των προς απόρριψη υλικών κατεδαφίσεων και κατασκευών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Καλόγερος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη  Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νότου Νίκος Μπόγδος.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο Κεντρικός Δήμος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αγ. Ιωάννη Γιώργο Χαλικιά, διέθεσε χώρο στον οποίο η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. θα πραγματοποιήσει δράση συλλογής των ανακύκλωση υλικών (μπαζών κλπ) στέλνοντας ένα ιδιαίτερο μήνυμα για το πως μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα από απορρίμματα οικοδομικών και συναφών εργασιών».