Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΕ Κέρκυρα: Ενίσχυση, δανεικοί και κρίσιμος Γενάρης

παε αοκκ
20 Δεκεμβρίου 2016 / 18:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Γενάρης είναι προ των πυλών και λίγο πολύ όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας ψάχνονται για να ενισχυθούν σε κάποιες θέσεις που έχουν διαπιστώσει αδυναμίες.

 Ανάμεσά τους βέβαια και η Κέρκυρα που θέλει να προσθέσει 2-3 πινελιές στο ρόστερ ώστε να έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις ο Μιχάλης Γρηγορίου ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ένας Γενάρης που για την Κέρκυρα σημαίνει πολλά, έχει να παίξει τις τρεις αγωνιστικές που είχαν αναβληθεί στο πρωτάθλημα για να κλείσει ο πρώτος γύρος και με βάση τον προγραμματισμό από την διοργανώτρια θα παίξει την Τετάρτη 4/1 με τον Ατρόμητο εδώ στο ΕΑΚΚ, την Δευτέρα 9/1/2017 με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και 14/1/2017 θα πάει στο Καυτατζόγλειο να παίξει με τον Ηρακλή. 
Με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή ως τώρα και με δεδομένο ότι για να μείνει στην κατηγορία, που είναι και πρωταρχικός στόχος χρειάζεται γύρω στους 30 βαθμούς, θα πρέπει στα τρία αυτά ματς του α΄ γύρου να συγκεντρώσει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς, γιατί η συνέχεια ως το τέλος του Γενάρη έχει και άλλες δυσκολίες. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και μετά εντός έδρας τον Παναθηναϊκό, δύσκολο πρόγραμμα, πριν πάει στα Χανιά να παίξει με Πλατανιά. Στο πρόγραμμα αυτό στάθηκε ο Μιχ. Γρηγορίου και στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, μίλησε για κρίσιμο Γενάρη, σίγουρα πολλά μπορεί να παιχθούν και η βαθμολογική συγκομιδή από τα πέντε ματς συνολικά που θα δώσει η ομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχεια. 
 
Ενίσχυση και αποχωρήσεις ή δανεισμοί 
 
Δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που αν μην θέλει να ενισχυθεί η ομάδα του και φυσικά το ίδιο ισχύσει και για την Κέρκυρα, με τον Μιχ. Γρηγορίου να έχει μιλήσει με τη διοίκηση για τα «θέλω» του σε ότι αφορά το ρόστερ, την ενίσχυση που χρειάζεται η ομάδα, αλλά και το ποιοι παίκτες δεν είναι στα σχέδια του αυτή τη στιγμή. Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, σίγουρα ένας ακόμα κεντρικός κυνηγός με έφεση στο σκοράρισμα είναι η μια θέση που θα κινηθεί η ομάδα και από και πέρα, ανάλογα με το ποιοι παίκτες θα φύγουν ή θα δοθούν δανεικοί, θα κινηθεί το Δ.Σ. για μεταγραφές. Ήδη λύθηκε το συμβόλαιο του Ε. Χιτζίδη, με αποτέλεσμα στη θέση του αριστερού μπακ να υπάρχει ο Ζαραδούκας και ο τραυματίας Ντιόγκο που κανείς δεν ξέρει πότε και αν είναι σε θέση να βοηθήσει, εκεί ίσως χρειαστεί μια προσθήκη, αν δεν καλυφθεί εκ των έσω η θέση.
Στα σχέδια της ομάδας είναι να δοθούν οι νεαροί Γρομήτσαρης, Παμλίδης, Αρναρέλλης σε άλλες ομάδες, έστω σαν δανεικοί για να πάρουν αγώνες στα πόδια τους, αφού η ως τώρα συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα δείχνει ότι ο τεχνικός της ομάδας δεν τους θεωρεί έτοιμους να αγωνιστούν. Πέραν αυτών ίσως 1-2 ακόμα να αφεθούν ελεύθεροι ή να δοθούν δανεικοί, αφού υπάρχουν συμβόλαια και είναι δύσκολο αυτοί οι ποδοσφαιριστές να βρουν ομάδα τον Γενάρη με ικανοποιητικές απολαβές. Όλα θα ξεκαθαρίσουν όχι στα θέλω της ομάδας, αλλά και στο ποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι ο συνδυασμός αυτός θα κρίνει και τις μεταγραφικές ενισχύσεις της ομάδας, κάτι που ίσως «τραβήξει» ως το τέλος του Γενάρη. 
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια