Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαλκίδα και Παναγρινιακός, οι αντίπαλοι Αστέρα και ΑΕΛ

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ – ΑΕΛ/ΑΣΤΕΡΑΣ
16 Nov 2022 / 16:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή και παρουσιάζουμε τις δυο ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωπες στις Κερκυραϊκές,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή και παρουσιάζουμε τις δυο ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωπες στις Κερκυραϊκές, τον «ΑΟ Χαλκίς» που θα υποδεχθεί τον Αστέρα Πετριτή και τον Παναγρινιακό που θα έλθει να αγωνιστεί στη Λευκίμμη κόντρα στη «Βασίλισσα του Νότου»

 

Ο ΑΟ Χαλκίς υποδέχεται τον Αστέρα Πετριτή

Ο ΑΟ Χαλκίς είναι μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Τα χρώματα της είναι το μπλε και το μαύρο και το έμβλημά της είναι η νύμφη Αρέθουσα. Δημιουργήθηκε το 1967, από αναγκαστική συγχώνευση που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς του Ολυμπιακού Χαλκίδος (με έτος ίδρυσης το 1926, πρωταγωνιστούσε στο επαρχιακό ποδόσφαιρο και τη σεζόν 1963-64 έπαιξε στην Α΄ Εθνική) και του Ευρίπου Χαλκίδος που αγωνιζόταν στη Β΄ Εθνική από την πρώτη σεζόν που καθιερώθηκε μόνιμα, το 1961-62, με εξαίρεση την περίοδο 1963-64. Ο Εύριπος είχε αρχικό όνομα «Ένωσις Χαλκίδος» και είχε ιδρυθεί το 1925, έπειτα από συγχώνευση των ομάδων Ελευθερία και Σφαίρα και μετά άλλαξε όνομα.

Τη σεζόν 1966-67 οι δυο ομάδες βρέθηκαν ταυτόχρονα στη Β΄ Εθνική, όπου τερμάτισαν στην 4η (ο Ολυμπιακός) και στην 9η θέση (ο Εύριπος). Το καλοκαίρι του 1967 γίνεται η συγχώνευση του Ολυμπιακού Χαλκίδας και του Ευρίπου. Έτσι ξεκίνησε ο Α.Ο. Χαλκίς, από την Β' Εθνική και την επόμενη χρονιά, 1968-69, ανέβηκε στην Α' Εθνική κατηγορία αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει και δεύτερη σεζόν. Μέχρι το 1989 η ομάδα αγωνιζόταν στην Β' Εθνική και 6 φορές στην Γ'. Από το 1989 η ομάδα της Χαλκίδας έπαιζε μεταξύ Γ' και Δ' Εθνικής. Από το 1996-2003 η ομάδα ήταν Δ' Εθνική. Το 2003-04 ο Α.Ο. Χαλκίς επέστρεψε στην Γ' Εθνική, για μια σεζόν, μετά έπεσε στο τοπικό πρωτάθλημα όπου παρέμεινε για 6 χρόνια.

Έπαιξε ξανά στα Εθνικά πρωταθλήματα, αλλά βρέθηκε την τελευταία σεζόν και πάλι στο τοπικό. Επέστρεψε φέτος στη Γ΄ Εθνική αφού μετά από μπαράζ ανόδου των πρωταθλητριών ΕΠΣ, ήλθε 3η στον Όμιλό της μετά από ΑΕ Μοσχάτου και τον Παναργειακό με 2 νίκες και 4 ισοπαλίες (χωρίς ήττα) και κέρδισε την άνοδό της.

 

Η ΑΕ Λευκίμμης υποδέχεται τον Παναγρινιακό

Ο Παναγρινιακός έχει έδρα το Αγρίνιο επίσημα έχει έτος ίδρυσης το 1982 ως Παναθηναϊκός Αγρινίου, με πολλές συμμετοχές στα τοπικά πρωταθλήματα της Αιτωλοακαρνανίας. Το καλοκαίρι του 2019,η διοίκηση, ενέκρινε την αλλαγή της ονομασίας σε «Παναγρινιακός» και υιοθέτησε ως χρώματα το κίτρινο και το μπλέ, σε μια προσπάθεια η ομάδα να αγκαλιαστεί από τους πολίτες του Αγρινίου και να εκπροσωπηθεί η πόλη στις εθνικές κατηγορίες. Αγωνίζεται από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 στην Γ Εθνική κατηγορία.

Έμεινε  και συνεχίζει στην κατηγορία επειδή την προτελευταία αγωνιστική τη σεζόν που πέρασε νίκησε 2-1 την πρωταθλήτρια Παναχαϊκή και έμεινε μια θέση πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού έχοντας 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες και 28-21 γκολ. Έδρα του το Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ προπονητή έχει τον πολύπειρο Βασίλη Ξανθόπουλο και στόχος θα είναι η παραμονή στην κατηγορία.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια