Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας: Τα ζητήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην Κέρκυρα υπ΄ όψιν του Τάκη Θεοδωρικάκου

Στέφανος Γκίκας
11 Nov 2022 / 10:19

Ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο

ΑΘΗΝΑ. Στην ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, συμμετείχε χθες ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
 
Κατά την ενημέρωση, ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για το ευρύ έργο που επιτελεί το Υπουργείο και παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία, αφενός για την μείωση των έκνομων ενεργειών (κλοπών, ληστειών, κλπ.) και αφετέρου για την αύξηση των δικογραφιών που αναφέρονται σε ενδοοικογενειακή βία. Αναφέρθηκε και στο έργο φύλαξης των συνόρων στον Έβρο και την συνεχή προσπάθεια απαγόρευσης εισόδου στην χώρα παράνομων μεταναστών που συρρέουν κατά χιλιάδες.
 
Μετά την ενημέρωση από τον Υπουργό ακολούθησε κύκλος τοποθετήσεων Βουλευτών, κατά την οποία ο Στέφανος Γκίκας έθιξε τρία θέματα που αφορούν στην Π.Ε. Κέρκυρας.
 
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στο ζήτημα του Επιδόματος Παραμεθορίου το οποίο δεν λαμβάνουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στους Νομούς Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Καστοριάς και Φλώρινας, παρόλο που πρόκειται για Νομούς της Παραμεθορίου. Υπενθύμισε δε ότι το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί ουσιαστικά προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας. Απαντώντας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε, ότι το Υπουργείο θα εξετάσει εκ νέου το ζήτημα και θα επανέλθει.
 
Επιπλέον, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι παρόλο που υπάρχουν Αστυνομικές Διευθύνσεις όπου καταγράφεται υπερκάλυψη των οργανικών θέσεων, σε ορισμένες, όπως είναι η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, υφίστανται σημαντικά κενά. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου να γίνει προσπάθεια κάλυψης των κενών, προκειμένου να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΕΛ.ΑΣ στις επόμενες μεταθέσεις θα επιδιωχθεί η ενίσχυση αρκετών περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων.
 
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε επιπλέον στο αίτημα μεταφοράς των Φυλακών Κέρκυρας εκτός αστικού ιστού, το οποίο έχει και την έγκριση του Πρωθυπουργού. Υπογράμμισε ότι ο κ. Θεοδωρικάκος ανταποκρίθηκε άμεσα, στέλνοντας τον τεχνικό του Σύμβουλο στην Κέρκυρα για τη διερεύνηση διαθέσιμων, κατάλληλων οικοπέδων. Ο κ. Γκίκας επεσήμανε ότι εκκρεμεί η επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στην Κέρκυρα, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
 
Τέλος, ο Στέφανος Γκίκας πρότεινε να πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης των πολιτών από τις τοπικές Αστυνομικές Διευθύνσεις, προκειμένου να παρουσιαστεί το σημαντικό έργο που σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ σε όλα τα πεδία. Ο Υπουργός υιοθέτησε την πρόταση του κ. Γκίκα ενημερώνοντας ότι θα προγραμματιστεί η διοργάνωση σχετικών ενημερωτικών ημερίδων από την ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.