Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κροκίδης: Να δοθεί οριστική λύση για τη μεταφορά καυσίμων στα Διαπόντια

Σπύρος Κροκίδης
08 Nov 2022 / 16:26

Επιθυμώ να εκφράσω την ανησυχία μου και να ενώσω την αγωνία μου, με την αγωνία των ακριτών μόνιμων κατοίκων των Διαποντίων νησιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανησυχεί για την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος καυσίμων στα Διαπόντια νησιά, ο πολιτευτής της ΝΔ, πρώην Δήμαρχος Παρελίων Σπύρος Κροκίδης: «Επιθυμώ να εκφράσω την ανησυχία μου και να ενώσω την αγωνία μου, με την αγωνία των ακριτών μόνιμων κατοίκων των Διαποντίων νησιών, για την καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματος μεταφοράς υγρών καυσίμων με το κατάλληλο πλοίο στα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας.

Η αλήθεια είναι, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτική Πολιτικής, με προσωπική μέριμνα του ίδιου του Υπουργού κυρίου Ιωάννη Πλακιωτάκη, από την πρώτη στιγμή μερίμνησε και έστερξε με την δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών ήτοι με την προκήρυξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κέρκυρας με τα Διαπόντια νησιά με κατάλληλο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, ανοιχτού τύπου, για τη μεταφορά επικίνδυνων και οχληρών ειδών.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα οι διαγωνισμοί που διενεργήθηκαν, τρεις στον αριθμό, απέβησαν άκαρποι με αποτέλεσμα το πρόβλημα  της ασφαλούς και νόμιμης μεταφοράς των υγρών καυσίμων και οχληρών ειδών στα διαπόντια νησιά μας, να παραμένει και να υφίσταται, πολλώ μάλλον σήμερα όπου βρισκόμαστε στην αρχή του χειμώνα. Και παράλληλα μεγαλώνει και η αγωνία των λιγοστών ηρωικών κατοίκων των νησιών για το τι μέλλει γενέσθαι.

Έχω την πεποίθηση ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και προσωπικά ο ίδιος ο Υπουργός, το ενδιαφέρον του οποίου για τα διαπόντια νησιά και τους κατοίκους των όχι μόνο δεν αμφισβητείται, αλλά είναι δεδομένο, μόλις ενημερωθεί για τις όχι ευχάριστες εξελίξεις του θέματος για μια ακόμα φορά θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Προς αυτή την κατεύθυνση προτίθεμαι και εγώ με επιστολή μου να ενημερώσω τον κύριο Υπουργό και να ζητήσω την άμεση παρέμβαση του».