Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διάλογος Υδραίου με τον Σύλλογο Άλσους Γαρίτσας σε αναζήτηση λύσης

Άλσος Γαρίτσας
07 Nov 2022 / 10:08

Υδραίου: «Δεν υπάρχουν αντιπαλότητες, ούτε πρέπει να αφήνεται χώρος σε συγκρουσιακές λογικές»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Βέργη και τα μέλη του συλλόγου άλσους Γαρίτσας  συναντήθηκαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καλόγερος και Χάρης Γιώτης.

Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που συνδέονται με το μεγάλο έργο της ανάπλασης του άλσους. Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν αντιπαλότητες ούτε πρέπει να αφήνεται χώρος σε συγκρουσιακές λογικές.  Αν υπάρχει ένας και μοναδικός αντίπαλος είναι η θλιβερή εικόνα του άλσους Γαρίτσας και Ανεμόμυλου που διατηρείται εδώ και χρόνια.

«Αυτή την εικόνα θέλουμε να αλλάξουμε, να μετατρέψουμε το άλσος σε πνεύμονα πρασίνου και οξυγόνου, πόλο έλξης για όλους και πρότυπο ποιότητας ζωής» τόνισε η Δήμαρχος.

Έγινε διεξοδική συζήτηση, η Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι άκουσαν με προσοχή τις θέσεις του Συλλόγου. Συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση στην πορεία υλοποίησης του έργου που ήδη εξελίσσεται αλλά και να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις αν αυτό καταστεί εφικτό. Η Μερόπη Υδραίου επεσήμανε: «Λύσεις πάντα υπάρχουν. Προκύπτουν όμως μέσα από το διάλογο, τη συνεργασία και τη λογική.»